avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda cu buletinul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda cu buletinul

Buna ziua am si eu o problema , un prieten ma rugat sa scot niste bani trimisi prin WesternUnion care ar fi trebuit sa fie de la mama lui dar pe urma am aflat ca banii ar fi din alte surse .. cred ca ar fi inselaciuni ce pot pati in acest caz daca vine politia la mine la usa ? #-o eu nu am nici un amestec pur si simplu am fost prins in plasa
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
dragosrazvan, utilizator
Multumesc foarte mult de raspuns dar proba telefonica ar fi una foarte importanta nu ?
Da, ar fi daca prietenul nu recunoaste ca v-a zis .. ce v-a zis. Problema e ca numai politia o poate cere si daca va fi cazul, ar fi tarziu sa mai existe.
Adica convorbirea mea telefonica cu el numai exista in momentul de fata ?
Eu nu cred că userul poate fi acuzat de complicitate dacă nu se dovedeşte că ştia faptul că banii ridicaţi sunt produsul unei infracţiuni . Până la proba contrarie el doar a ridicat nişte bani, la rugămintea unui prieten. Are doar o bănuială , justificată presupun, că banii ar fi unii murdari. Totuşi, nu există ceva cert şi cred că-şi face prea multe griji. Ar fi bine pe viitor să nu se mai ameste în aşa ceva. Dacă cumva va fi căutat de poliţie, va declara exact cum au stat lucrurile . Haideţi să nu-l speriem pe user doar pe supoziţii.
pai sa stiti ca sunt destul de speriat , chestia asta mi-a dat viata peste cap .. :(

Alte discuții în legătură

Inselaciune adinnaiasi adinnaiasi Am gasit un anunt pe internet in care o doamna pe nume Alison dona spre adoptie pui de maimuta Capucin! am contactat-o pe acea doamna si mi-a zis ca daca vreau ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - santaj cu o filmare Anon4 Anon4 Am un prieten care a recunosc pe o filmare ca pot sa fac rost de haș sau de marijuana, am fost \"amenințat\" ca dacă nu dau niște bani o sa meargă cu ea ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu nume false dedicated dedicated Buna ziua.ce pedeapsa risc pentru urmatoarele fapte Am dat doua tepe pe net in urmatorul fel: Am vorbit cu persoanele pe net si la telefon,sa face ... (vezi toată discuția)