avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot elimina legal plata agentului termic din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot elimina legal plata agentului termic din tevile ce traverseaza apartamentul?

Buna ziua,
Din cauza unor anomalii mari la plata caldurii in iarna care a trecut, anul acesta ne-am montat centrala de apartament, urmand ca spre toamna sa punem mansoane pe tevile care traverseaza apartamentul pentru ca nu dorim sa mai platim nimic in plus.
Cei care au venit sa sigileze tevile de apa calda au spus ca nu sunt valabile mansoanele si ca oricum vom plati si la stat indiferent ce vom face.
Avand in vedere ca oricine poate spune orice am rugamintea sa-mi spuneti cum pot izola aceste tevi ( conform legii si nu din auzite ) cu cat mai putine costuri deoarece nu suntem dispusi sa mai platim agentul termic livrat de stat .
Mentionez ca apartamentele de deasupra si de dedesubt sunt nelocuite, noi incalzind si peretii lor.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:50, 14 Septembrie 2015
gev a scris:
eu am intrebat : am rugamintea sa-mi spuneti cum pot izola aceste tevi...?

Puteti sa le izolati singur sau apeland la firme de instalatii. Le puteti izola cu materiale aflate in comert. Dar aceasta operatiune de izolare a tevilor nu va scuteste de contributia la plata cotelor din factura de energie termica, cote aferente partilor comune si a coloanelor ce trec prin apartamente. Si aceasta nu din auzite ci conform Ordinului 255/2006 al ANRSC.

Conform Anexei 7 din CONTRACTUL-CADRU din 29 septembrie 2008 de furnizare a energiei termice (ORDINUL nr. 483/29 septembrie 2008 privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice - Autoritatea Naţionala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice), NU veti plati pentru tevile respective daca le izolati corespunzator ... "Izolarea conductelor se ia în consideraţie numai în cazul în care aceasta este stabilă şi nu poate fi demontată cu uşurinţă."
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
Radu Aurelian - Birou de mediator Bucuresti Ploiesti, Mediator
Interventie moderator.

Va rugam, atunci cand indicati o lege, sa specificati si articolul din acea lege, eventual sa-l si citati in postare. Ne-ar fi mult mai usor sa verificam cele sustinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea suprafetei utile cu suprafata balconului inchis ... adelinaene adelinaene Se poate mari cota parte indiviza a proprietarilor care au inclus in suprfata utila a apartamentului si balconul prin inchiderea acestuia cu structura termopan ... (vezi toată discuția)
Plata la caldura ContSters110396 ContSters110396 Salut. Sunt debransat de la reteaua de termoficare a blocului avand centrala proprie de apartament.Cu toate astea administratorul m-a pus la plata zicind ca ... (vezi toată discuția)
Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie daniel71 daniel71 #-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat ... (vezi toată discuția)