avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna

S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam "scuze ti-am avariat masina" si un nr de tel. A doua zi am vazut biletul si masina avariata. Nu am depus plangere la politie am sunat ca sa ma inteleg cu omu pe cale amiabila. Ne-am intalnit luni seara si am stabilit ca marti sa mergem la asiguratorul lui. Acolo dupa ce am completat constatul amiabil, dupa schita a zis asiguratorul ca si eu am fost vinovata ca am parcat aproape de o alee intre blocuri, care se considera intersectie ca are semn de cedeaza. Mentionez ca masina mea nu incurca circulatia chiar daca se considera parcare neregulamentara ca eram la mai putin de 25 m de intersectie. Pe strada nu sunt semne de oprire interzisa si strada e cu sens unic. Asiguratorul a zis ca e culpa comuna si trebe sa vina si cealalta persoana pe asigurarea mea 50%. Eu nu ma consider vinovata din moment ce eram parcata si nu incurcam pe nimeni. Masina care m-a avariat a dat cu spatele (cred ca a vrut sa faca parcare laterala in spatele meu) si a intrat in mine, mi-a avariat aripa stg si bara din spate.
Am renuntat la asiguratorul lor pt ca eu nu ma consider vinovata si sa primeasca si ei jumate despagubire de pe asigurarea mea. A ramas ca fiecare sa-si plateasca daunele cash, insa mie nu-mi convine nici varianta asta, pt ca eu chiar nu am incurcat cu nimic circulatia. Ori daca ii incuram ca nu puteau intra in curba trebuia sa fiu lovita in stg fatza. Curba era spre dreapta si eu parcata tot pe partea dr la 1-2 m distanta fata de curba aleii intre blocuri.
Acum masina mea si a persoanei in cauza e la service la reparat. Insa inainte am facut poze la masinile avariate. As mai putea face ceva pt ca sa-mi plateasca persoana in cauza toata dauna mie?
Cel mai bine era sa fi mers la politie marti (23.07.2013) dupa ce am vb cu asiguratorul si sa depun plangere? Am gasit si martori pe strada cum s-a produs accidentul.
Eu pot raspunde contraventional pt parcarea mea, dar nu si pt accident..Toata strada e parcata neregulamentar atunci. Ori daca accidentul se producea in acelasi fel la o distanta de 25 m de curba, tot la culpa comuna intram?
Va multumesc anticipat! As aprecia un raspuns cat mai rapid pt pb asta :( ..



Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
aleahimi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 17:06, 30 Iulie 2013
Trebuia sa fii mers sa declar accidentul in 24 h. Acum e deja o saptamana. Cred si eu ca acum voi fii sanctionata mai mult.
Pe strada nu sunt indicatoare care sa interzica oprirea si stationarea. Eu as fi putut primi atunci avertisment cu 3 puncte penalizare conform art 108 (b) (7) pt ca circulatia nu era incurcata pe strada in felul cum am fost parcata (doar ca am fost neregulamentar parcata la mai putin de 25 m fata de curba pt ca nu sunt marcaje facute). Pe strada pe partea dr unde am fost parcata sunt 2 marcaje de parcare pt handicapati. Nu inteleg de ce marcajele de parcare sunt facute doar pt ei..si nu au continuat si cu restul strazii..Pe strada paralela care e tot cu sens unic, au facut marcaje pana in curba sa poata statioana persoanele...
Daca eram parcata in curba pe strada paralela atunci ma salvau macajele nu?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
aleahimi, utilizator
Haideti sa va spun ceva cu marcajele? Cine le-a facut?
Am vazut si eu marcaje facute de o institutie a statului, nu dau nume.
Iar impreuna cu Alianta pentru o Romanie mai curata... am aflat ca acele marcaje au fost facute fara nici o autorizatie. Asta pentru ca pe una din parti ale cladirii in care are sediul aceasta institutie este o parcare cu plata... culmea... administrata de acea institutie.
Dar pentru ca vroiau mai mult spatiu au facut marcaje pentru parcare, pe partea dreapta a drumului... intre 2 intersectii care se aflau la mai putin de 25 de metri una de alta. Iar ultimul marcaj al acestei parcari se afla la 15 cm de trecerea de pietoni.
Asa ca impreuna cu cei de sus am luat legatura cu politie, care le-a dat amenda si i-a pus sa dezafecteze marcajul.
Ce vreau sa spun... ca aceste marcaje nu se fac oricum. Pentru ele trebuiesc avize si de la politie. Primaria sau ADP-ul nu poate sa vina sa puna niste marcaje ca asa vrea. Legea e lege pentru toti.
Oricum la noi nu se respecta legea si fiecare parcheaza pe unde apuca.
Dvs. ati gresit pentru ca ati parcat acolo. Asta vede un militian.
Cel care a dat cu spatele si el a gresit ca nu stie sa dea cu spatele... dar asta este asa intre noi. Cred ca nici asiguratorul daca va duceti la el nu o sa va dea dreptate si nu o sa va despagubeasca.
Cred ca in cele din urma ramane ca dvs. si respectivu sa va reparati masinile pe cheltuiala proprie.
Nu stiu cine a facut marcajele. Cred ca primaria.

Si inainte sa se aplice legea ar trebui sa faca si ei mai multe locuri de parcare pt oameni..
Acum intram la culpa comuna pt simplu fapt ca avem masina..
Ar trebui sa se tina cont si cum se produce un accident cand e cineva parcat neregulamentar. Sa fim seriosi..nu stiu cat % din vina mea s-a produs acest accident..cand e f clar ca omu n-a stiut sa faca parcare laterala...



Daca va duceati la militie...va rezolva cum am spus. Dar depinde si de ce militian dadeati pentru ca putea sa va arda doar pe dvs...sau putea sa o dea in culpa comuna. Totodata... daca dvs ati parcat pe colt inseamna ca si el parca neregulamentar... in limita celor 25 de metrii. Partea proasta e ca daca va duceti la asigurator cea mai buna chestie e sa scoateti culpa comuna. Dar la cum intorc astia dosarele pe toate partile doar sa plateasca mai putin e posibil sa va bage treaba cu 25 de m. Cu locurile de parcare aveti si n-aveti dreptate... nu va pus nimeni sa cumparati masina si sa incalcati legea. Stiu cat e de nasol cu parcarile ca si eu ma confrunt... dar nu parchez pe colt... nu din cauza celor 25 de metrii ci mai mult ca ma pot trezi cu masina lovita... asa cum ati patit si dvs.... si apoi daca ajung la politie sigur dau peste un cap de creta pe care nu il intereseaza ca nu aveam alt loc de parcare... si imi mai da si o amenda... in cel mai rau caz.
Nu cred ca stiti ce inseamna a trasa marcaje... primaria nu trage de capu ei...legal...dar ilegal o face. Ca sa se faca marcaje sau instala indicatoare intai se face o propunere... care se discuta in consiliu apoi e trimisa la tehnic daca se poate face apoi trebuie sa isi dea verdictu si politia apoi se intoarce iar in consiliu si votata...daca sunt fonduri.
Eu am asteptat 2 ani ca sa se instaleze un indicator... un stalp si un panou.
Iar pentru un semafor am ajuns la 3 ani si ceva...
Si credeti-ma ca acest semafor ar fluidiza o intersectie care face legatura dintre centru si 3 mari cartiere din bucurești. Iar daca acest indicator ar fi instalat... o ambulanta nu a mai face 20 de minute in 300 de metrii. Ultimu raspuns din partea primariei generale a fost ca s-a luat in calcul si urmeaza a fi instalat dar dupa ce va fi gata pasajul... pasaj care de peste 4 ani are doar 2...3 picioare...si este si in conservare. In schimb restul strazilor au fost modificate conform proiectului... doar semaforul lipseste.
Dar atata timp cat traim in romanica si doar unii vrem sa schimbam ceva...iar altora nu le pasa... nu se va schimba nimic.
Tot ce se poate.. eu acum nu mai fac demersuri sa vad daca pot sa recuperez banii pt reparatia la masina. Dar am mai vazut un caz asemanator aici pe forum si cu contestatie si sesizari la CSA ( Nu cred ca a ajuns si la judecata omul..).. a avut castig de cauza in pb asta.
E adevarat ca nu stiu ce inseamna a fi trasate marcajele, eu doar le-am vazut gata trasate pana in curba. Deci e probabil ca si acolo pe strada, daca cineva are un accident ca al meu sa fie bagat tot la culpa comuna cu toate ca sunt marcaje pt parcare trasate...interesant.
Probabil ca dvs sunteti ceva firma de aveti putere sa propuneti unde si ce indicatoare sa fie instalate. Un simplu cetatean nu cred ca e luat in seama asa usor. Va cred ca un semafor poate fluidiza o intersectie..din pacate la noi lucrurile se misca mai incet...f multa lume e nepasatoare si nu intereseaza sa schimbe ceva in tara asta.





Alte discuții în legătură

asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat ... (vezi toată discuția)