avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna

S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam "scuze ti-am avariat masina" si un nr de tel. A doua zi am vazut biletul si masina avariata. Nu am depus plangere la politie am sunat ca sa ma inteleg cu omu pe cale amiabila. Ne-am intalnit luni seara si am stabilit ca marti sa mergem la asiguratorul lui. Acolo dupa ce am completat constatul amiabil, dupa schita a zis asiguratorul ca si eu am fost vinovata ca am parcat aproape de o alee intre blocuri, care se considera intersectie ca are semn de cedeaza. Mentionez ca masina mea nu incurca circulatia chiar daca se considera parcare neregulamentara ca eram la mai putin de 25 m de intersectie. Pe strada nu sunt semne de oprire interzisa si strada e cu sens unic. Asiguratorul a zis ca e culpa comuna si trebe sa vina si cealalta persoana pe asigurarea mea 50%. Eu nu ma consider vinovata din moment ce eram parcata si nu incurcam pe nimeni. Masina care m-a avariat a dat cu spatele (cred ca a vrut sa faca parcare laterala in spatele meu) si a intrat in mine, mi-a avariat aripa stg si bara din spate.
Am renuntat la asiguratorul lor pt ca eu nu ma consider vinovata si sa primeasca si ei jumate despagubire de pe asigurarea mea. A ramas ca fiecare sa-si plateasca daunele cash, insa mie nu-mi convine nici varianta asta, pt ca eu chiar nu am incurcat cu nimic circulatia. Ori daca ii incuram ca nu puteau intra in curba trebuia sa fiu lovita in stg fatza. Curba era spre dreapta si eu parcata tot pe partea dr la 1-2 m distanta fata de curba aleii intre blocuri.
Acum masina mea si a persoanei in cauza e la service la reparat. Insa inainte am facut poze la masinile avariate. As mai putea face ceva pt ca sa-mi plateasca persoana in cauza toata dauna mie?
Cel mai bine era sa fi mers la politie marti (23.07.2013) dupa ce am vb cu asiguratorul si sa depun plangere? Am gasit si martori pe strada cum s-a produs accidentul.
Eu pot raspunde contraventional pt parcarea mea, dar nu si pt accident..Toata strada e parcata neregulamentar atunci. Ori daca accidentul se producea in acelasi fel la o distanta de 25 m de curba, tot la culpa comuna intram?
Va multumesc anticipat! As aprecia un raspuns cat mai rapid pt pb asta :( ..



Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
aleahimi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 17:06, 30 Iulie 2013
Din pacate nu sunt o firma...
Pur si simplu ma adresez acestor institutii, conform unor legi in vigoare si le pun intrebari si ii intreb de ce nu au facut ceva ce trebuiau sa faca.
Daca fiecare din noi ar pune mana si ar face o petitie sau ar lua la intrebari institutiile statului atunci acestea ar putea incepe sa mai miste cate ceva.
Dvs. ca simplu cetatean aveti voie sa puneti intrebari oricarei institutii a statului iar ea sa va raspunda in termen de 30 de zile...
Accidentul se producea in aceleasi conditii chiar daca autoturismul parcat se afla la o distanta regulamentara fata de intersectie. Intre parcarea neregulamentara si producerea accidentului nu exista nicio legatura de cauzalitate.
Teoretic, aveti dreptate.
Dar in practica politia daca este chemata intai intreaba ce cauta respectiva masina parcata neregulamentar.
Iar treba la asigurator o stiu de la un prieten care este inspector la o firma de asigurari. Acestia analizeaza toate punctele iar daca esti in situatia in care se gasea doamna, in cel mai bun caz se scoate culpa comuna... in cel mai rau nu ii da nimic si sa ajunge mai departe.. timp pierdut, judecata etc.
Un caz asemanator a durat mai bine de un an. Pagubitul s-a dus la asigurator iar asiguratorul la fiecare adresa facuta de pagubit a raspuns exact in ultima zi legala, nici mai devreme nici mai tarziu.
Iar in cazul acesta iti faci masina singur, pentru ca ai nevoie de ea. Iar banii incerci sa ii recuperezi prin tribunale...
In romanica una e teoria alta e practica.
cioan a scris:

Accidentul se producea in aceleasi conditii chiar daca autoturismul parcat se afla la o distanta regulamentara fata de intersectie. Intre parcarea neregulamentara si producerea accidentului nu exista nicio legatura de cauzalitate.


Daca masina nu era parcata acolo, accidentul nu se producea, nu avea pe cine sa loveasca, poate lovea doar bordura.

Si pe la mine mai sunt masini parcate in intersectii, din cauza unora trebuie sa ma risc sa merg cat mai aproape de centrul intersectiei, poate- poate nu o veni vreunul sa ma loveasca. E la ghici.
lucianrosca a scris:

[
Daca masina nu era parcata acolo, accidentul nu se producea, nu avea pe cine sa loveasca, poate lovea doar bordura.

Si pe la mine mai sunt masini parcate in intersectii, din cauza unora trebuie sa ma risc sa merg cat mai aproape de centrul intersectiei, poate- poate nu o veni vreunul sa ma loveasca. E la ghici.


Ma simt obligat sa fac unele precizari intrucat nu am fost corect inteles de unii utilizatori al forumului.
Daca autoturismul care stationa se afla la o distanta mai mare de 25 m de intersectie, iar conducatorul autoturismului care efectua manevra de parcare ar fi procedat exact in acelas mod accidentul nu se producea? Bineinteles ca se producea in acelas mod si aceleasi consecinte. Prin urmare, stationarea neregulamentara a autoturismului in apropierea intersectiei nu are nicio legatura cu modul si cauzele accidentului. Asiguratorii cauta intotdeauna nod in papura ca sa plateasca despagubiri cat mai mici sau deloc daca se poate.

Alte discuții în legătură

asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca culpa comuna Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat ... (vezi toată discuția)