avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
frizz_star a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Si trb sa fie ajuns in nevoie....
Frizz, te-am rugat ceva....pune si raspunsul, nu doar articolele, ca alea le avem si noi...de ex la ,,a,, e luat ca raspuns corect sau nu?

da, "a" raspuns corect " in mod nejustificat " cand a refuzat cererea donatorului ajuns in nevoie de a-i da alimente

Mersi, nu te supara pe mn ca ti-am zis, acum realizez ca m-am exprimat aiurea mai sus.
frizz_star a scris:

In materia contractului de donatie :

a) in cazul actiunii in revocare donatiei pentru ingratitudine ,donatorul are dreptul restituirii prestatiilor ( veniturilor ) produse de bunul donat numai de la data intentarii cererii de reovocare , iar nu de la data comiterii faptei de ingratitudine

b) revocare donatiei pentru ingratitudine nu reprezinta o exceptie de la principiul irevocabilitatii donatiilor

c) in cazul donatiei cu sarcini stipulate in favoare unui tert beneficiar , acesta din urma poate cere revocarea donatiei in cazul neexecutarii sarcinii

b
Nofacenoname0 a scris:

frizz_star a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Si trb sa fie ajuns in nevoie....
Frizz, te-am rugat ceva....pune si raspunsul, nu doar articolele, ca alea le avem si noi...de ex la ,,a,, e luat ca raspuns corect sau nu?

da, "a" raspuns corect " in mod nejustificat " cand a refuzat cererea donatorului ajuns in nevoie de a-i da alimente

Mersi, nu te supara pe mn ca ti-am zis, acum realizez ca m-am exprimat aiurea mai sus.

stai linistit
Nofacenoname0 a scris:

frizz_star a scris:

In materia contractului de donatie :

a) in cazul actiunii in revocare donatiei pentru ingratitudine ,donatorul are dreptul restituirii prestatiilor ( veniturilor ) produse de bunul donat numai de la data intentarii cererii de reovocare , iar nu de la data comiterii faptei de ingratitudine

b) revocare donatiei pentru ingratitudine nu reprezinta o exceptie de la principiul irevocabilitatii donatiilor

c) in cazul donatiei cu sarcini stipulate in favoare unui tert beneficiar , acesta din urma poate cere revocarea donatiei in cazul neexecutarii sarcinii

b

a) DA- donatorul este obligat sa restituie incepand cu data introducerii cererii de revocare

b) Da - revocarea donatiei pentru ingratitudine nu reprezinta o exceptie de la principiul irevocabilitatii - revocare donatiilor intre soti este singura exceptie

c) NU- tertul nu este parte in contractul de donatie
Clauza de reintoarcere a bunurilor donate in caz de decesul donatarului

a) este permisa numai in favoarea donatorului
b) este permisa in favoarea donatorului si a mostenitorilor
c) nu este permisa de lege

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)