avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
am fost cu logodnica la Busteni......;)
Urmarirea penala continua impotriva persoanei cand exista date si probe
Retinerea se poate dispune cand exista probe sau indicii temeinice
Asa zice codul;)

Acum eu intreb: ca sa continui up impotriva lui X am nevoie de probe, iar ca sa-l retin este suficient sa am doar niste indicii?
:stunned:
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

donatia facuta de viitoarea soacra,constand intr-o vila in Buc si o casa de vacanta la Busteni,logodnicei fiului ei,fotomdel celebru,sub conditia incheierii casatoriei cu fiul ei,recent divortat, cu 30 de ani in plus fata de viitoarea sotiei,este

a.nula absolut pt cauza imorala
b.este valabila
c.nu produce efecte in cazul in care casatoria nu se incheie

Tare speta :))
Zic si eu BC

Cristian pe unde ai umblat, ai ratat mandatoriada...

rasp corect bc

Art. 1030
Caducitatea donaţiilor
Donaţiile făcute viitorilor soţi sau unuia dintre ei, sub condiţia încheierii căsătoriei, nu produc efecte în cazul în care căsătoria nu se încheie.
Nofacenoname0 a scris:

Urmarirea penala continua impotriva persoanei cand exista date si probe
Retinerea se poate dispune cand exista probe sau indicii temeinice
Asa zice codul;)

Acum eu intreb: ca sa continui up impotriva lui X am nevoie de probe, iar ca sa-l retin este suficient sa am doar niste indicii?
:stunned:

ca sa-l retii, deja ai date si probe fiindca are calitatea de suspect, deci il poti retine pe baza probelor pentru care ai si continuat Up. Pentru mine date, presupunerea rezonabila sau indicii sunt cam acelasi lucru
Aha...pare logic ce ai spus in prima teza, mersi frumos!

Nu sunt de acord ca poti pune semnul egal intre date, presupunere rez si indicii pt ca presupunerea rezonabila poate rezulta din probe, sau poate rezulta din simple indicii/date si atunci sunt 2 chestii diferite.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)