avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca

a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.
b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014
c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat

Am si eu o nelamurire, raspunsul B de ce e ok? cele 3 luni de neplata trebuie sa fie cumva consecutive? Stiam ca nu e musai ca ele sa fie consecutive, in acest sens considerand ca in cazul de la litera b sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie...
elhant a scris:

NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca

a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.
b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014
c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat

Am si eu o nelamurire, raspunsul B de ce e ok? cele 3 luni de neplata trebuie sa fie cumva consecutive? Stiam ca nu e musai ca ele sa fie consecutive, in acest sens considerand ca in cazul de la litera b sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie...

Nu e nevoie sa fie consecutive...daca s-ar incrimina doar cele consecutive..te trezesti ca plateste juma de an si nu il intreaba nimeni de sanatate...scuze am inteles aiurea intrebarea...eu zic ca e gresit raspunsul lui Mr Univers
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
mirei2012, utilizator
La a cred ca se face diferenta intre "pensie de intretinere" si "prestatii periodice", asa cum e stipulat expres la alin. 2.

a-da, avem 378 alin 2, dar nu specifica un termen, depinde de transele stabilite de instanta
b-da, lipseste caracterul de continuitate
c-nu, obligatia trb sa aiba izvor legal sau sa indeplineasca acele conditii de la 378 alin 2. Aici nu avem nici una nici alta

Cred ca are dreptate MU
mirei2012 a scris:

Act in anulare pt leziune
a) se va admite chiar daca la incheierea a. j. minorul a creat prin mijloace viclene , aparenta de major
b) se va respinge ca inadmisibila daca disproportia dintre prestatii nu exista la data introducerii cererii
c) se va respinge in cazul in care, prin intermediul ei se ataca un act aleatoriu

c

b-conteaza data incheierii contr
a-pare dol

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)