avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

Mirei,eu luasem var ,,c,,
am zis
a-e infr-pensie de intretinere-tot o prestatie,3 luni nu are relevanta perioada
b-e infr ca nu tr sa avem luni consecutive
la c ma gandeam ca nu merge nedefinitiva dar executorie cand e vorba de pensia de intret/prestatii

c nu este pentru ca nu-i condamnat...are hotarare nedefinitiva

"Momentul consumarii infractiunii este reprezentat de trecerea a doua luni consecutive în care inculpatul nu a platit cu rea-credinta pensia de întretinere minorei." (2 luni conform C.pen. 1969)
[ link extern ]

Asadar, cele 3 luni trebuie sa fie consecutive!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
elhant, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Am zis si eu 1 an ca sa exagerez
Esti culmea, cum daca zice clar ,,prestatiile periodice stabilite prin hotarare judecatoreasca,,
Iar nu vezi bine;)

Am mai pus intrebarea asta ...dar te uiti la DI :P ...prestatiile periodice includ si pensia de intretinere...in grila spune ca n-a platit 3 luni...deci ia dat sa plateasca lunar.
O mai bibilesc maine cand sunt mai odihnita
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Act in anulare pt leziune
a) se va admite chiar daca la incheierea a. j. minorul a creat prin mijloace viclene , aparenta de major
b) se va respinge ca inadmisibila daca disproportia dintre prestatii nu exista la data introducerii cererii
c) se va respinge in cazul in care, prin intermediul ei se ataca un act aleatoriu

c

b-conteaza data incheierii contr
a-pare dol

corect

mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Am zis si eu 1 an ca sa exagerez
Esti culmea, cum daca zice clar ,,prestatiile periodice stabilite prin hotarare judecatoreasca,,
Iar nu vezi bine;)

Am mai pus intrebarea asta ...dar te uiti la DI :P ...prestatiile periodice includ si pensia de intretinere...in grila spune ca n-a platit 3 luni...deci ia dat sa plateasca lunar.
O mai bibilesc maine cand sunt mai odihnita

asa e cum zici tu la c,tr condamnat def
ne tii la curent ......

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)