avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
frizz_star a scris:

La procesual penal , dupa ce studiati ? Fisele de procedura penala ale lui M.Udroiu sunt bune dar putin cam sintetizate dupa parerea mea. Buna pentru grile , dar pentru sustinerea unui examen scris , sintentizat gen " liniute "

eu ii cumpar cartile si nu mai prezinta interes fisele....a scos pe noile coduri fise?
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
cristian i, utilizator
da !
cristian i a scris:

frizz_star a scris:

La procesual penal , dupa ce studiati ? Fisele de procedura penala ale lui M.Udroiu sunt bune dar putin cam sintetizate dupa parerea mea. Buna pentru grile , dar pentru sustinerea unui examen scris , sintentizat gen \" liniute \"

eu ii cumpar cartile si nu mai prezinta interes fisele....a scos pe noile coduri fise?

si la procesual penal mergi tot dupa udoiu , dupa noul cod de procedura , manual scos in martie 2014 ?
da,au fisele grile la sfarsit?
cristian i a scris:

MoonlightCactus a scris:

elhant a scris:

Mai am si eu o intrebare: infractiunea de dare mita (art. 289 NCP), conform noii sale definitii, poate fi savarsita si cu intentie indirecta, am dreptate?

Vad ca domnul U spune in cartea sa ca nu, ea se savarseste numai cu intentie directa.

ce parere aveti?

Darea de mita poate fi savarsita si prin intermediul altei persoane, interpuse, care are calitate de complice in acest caz.
Daca e sa te iei dupa sensul literar, indirect, inseamna ,,nu in mod direct,,. Dar cum as putea eu, sa am intentie indirecta la o astfel de infractiune? Pai ori vreau sa dau mita, ori nu vreau. Mai degraba cred ca indirect se refera la modalitatea sav.faptei, nu la intentie. Ori spun o mare ciudatenie, ori am dreptate.

hai sa stab clar la ce infr ne raportam,ai scris dare de mita dar in paranteza art 289 e de la luare de mita.....:-/

Imi ce scuze, scriind de pe tel. m-am grăbit si am gresit. E vorba de infractiunea de luare de mită, prev. si pedepsită în dispozitiile art. 289 NCP. Aceeasi intrebare si in cazul infr. de dare de mită (art. 290 NCP)....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)