avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Obiectul material al infracțiunii de luare de mita:

a) lipseste, de regula;
b) este constituit din prestatia care se cere sau o ofera mituitorul;
c) atunci cand faptuitorul efectuează actul pentru a cărui îndeplinire a primit mita, dacă acel act priveste un bun material, este constituit din acel bun material.

a
si probabil l-a luat si pe c
ma gandesc .....sa zicem ca-i dai padurarului mita sa-ti dea 1m cub de lemn,ob material e masa lemnoasa scoasa ilegal din patrimoniul statului......nu stiu .....
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
cristian i, utilizator
Acum, surpriza emisiunii: raspunsul indicat de autor e b si c!!!
Este invocata doctrina lui Vintila Dongoroz si jurisprudenta invocata de Toader Tudorel in cartea sa... :))
Eu stiam ca nu are obiect material, asa cum de altfel spune si Mr. U!
cristian i a scris:

reunirea cauzelor este obligatorie in situatia in care

a.infr aflate in concurs real cu conexitate consecventionala sunt judecate in cauze diferite
b.se retine existenta unitatii naturale obiective
c.3 acte materiale ale infr continuate sunt in curs de judecata ,iar pt alte 4 acte mat ale aceleiasi infr a fost pronuntata deja o hot de achitare definitiva

b

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

reunirea cauzelor este obligatorie in situatia in care

a.infr aflate in concurs real cu conexitate consecventionala sunt judecate in cauze diferite
b.se retine existenta unitatii naturale obiective
c.3 acte materiale ale infr continuate sunt in curs de judecata ,iar pt alte 4 acte mat ale aceleiasi infr a fost pronuntata deja o hot de achitare definitiva

b

rasp corect b
Nofacenoname0 a scris:

Mersi pt raspuns, mirei, chiar daca pare ca am scris eu ce ai zis tu pe acolo:))
Am stat amandoi si le-am analizat din scoarta in scoarta...
Eu zic ca putem trage o concluzie, si anume ca e controversat subiectul...
Raman la opinia ca e concurs, doarece mi se pare ca e mai argumentata si pt ca pare a fi si opinia Jupanei Curti...acum e posibil ca deciziile pe care le-am gasit eu sa fie 2 picaturi intr-un ocean de hotarari contrarii...nu stiu.

Cand citesc discutiile celor din 2011 am asa o senzatie ciudata, gandidu-ma ca si ei isi bateau capul cu astea si acum unii din ei sunt juzi sau procurori...prea tare:justcuz:

Io ziceam sa apreciezi ca iti impartasesc raspunsul...si nu ma dau in vant sa-l contrez pe MU...da daca o cauta ce sa fac:tooth:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)