Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Ice Hellene a scris:
Mai fratilor, eu nu pot intelege neam art 311 pr pen.
Ce actiune penala sa extinda procurorul, cand nici macar nu avem inculpat, ci doar suspect conform al 3? Sau e incomplet al 3 si tb sa prevada si inculpatul? Teoria din codul trecut o stiu, insa nu inteleg ce vrea art asta cu suspect si extinderea actiunii penale... :-/
cred ca se refera la situatia cand e pusa in miscare actiunea penala si doar o extinde fata de noul suspect, care va dobandi calitatea de inculpat
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
Mai fratilor, eu nu pot intelege neam art 311 pr pen.
Ce actiune penala sa extinda procurorul, cand nici macar nu avem inculpat, ci doar suspect conform al 3? Sau e incomplet al 3 si tb sa prevada si inculpatul? Teoria din codul trecut o stiu, insa nu inteleg ce vrea art asta cu suspect si extinderea actiunii penale... :-/
cred ca se refera la situatia cand e pusa in miscare actiunea penala si doar o extinde fata de noul suspect, care va dobandi calitatea de inculpat
Adi, tu ai intuit la ce ma refer eu. Se bat cap in cap al 3 si al 5.
Al 3 spune ca se imformeaza suspectul, deci in cauza nu e pusa in miscare act penala.
Al 5 spune ca se extinde act pen.
Eu intreb: cum poti extinde ceva ce nu exista? Act pen inca nu e pusa in miscare, dupa cum rezulta din al 3.
Eventual extinzi up si pui in misc act pen pt toate faptele, dar nu o extinzi, ci doar o pui in miscare.
Mie nu imi rezulta de nicaieri din art 311 ca avem inculpat, din contra, al 3 vb despre suspect.
Ma voi mai gandi si maine, poate azi sunt prea obosita. :)