avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Nb mirei!
Hellene, vezi că într-un final mi-am dat şi eu seama la ce te referi..am postat mai în urmă...
Alin 5 are ca situaţie premiză acţiunea penală pusă în mişcare cu privire la faptele/actele/persoanele iniţiale..să o luăm pe rând:

1. Se începe up asupra faptei de furt
2. Se continuă up împotriva suspectului X
3. Se pmap împotriva lui X
4. Organul de cercetare descoperă participantul Y şi dispune extinderea up, propunând procurorului extinderea acţiunii penale
5. Procurorul dispune extinderea acţiunii penale cu privire la Y

Da, mersi, asta e teoria care o stiam si eu, doar ca art 311 e formulat aiurea. Nu ma mai complic, retin asa si gata. :)

Cristian a gasit solutia ideala. :))

Nu e formulat aiurea, se subînţelege că acţiunea penală a fost pusă în miscare iniţial pt a se putea extinde...chiar dacă aliniatele anterioare nu zic nimic de inculpat...nici nu ar avea de ce să vorbească despre inculpat pt că au în vedere doar extinderea urmării penale.

Părerea mea
Mă retrag şi eu, Nb!
Nofacenoname0 a scris:

Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Nb mirei!
Hellene, vezi că într-un final mi-am dat şi eu seama la ce te referi..am postat mai în urmă...
Alin 5 are ca situaţie premiză acţiunea penală pusă în mişcare cu privire la faptele/actele/persoanele iniţiale..să o luăm pe rând:

1. Se începe up asupra faptei de furt
2. Se continuă up împotriva suspectului X
3. Se pmap împotriva lui X
4. Organul de cercetare descoperă participantul Y şi dispune extinderea up, propunând procurorului extinderea acţiunii penale
5. Procurorul dispune extinderea acţiunii penale cu privire la Y

Da, mersi, asta e teoria care o stiam si eu, doar ca art 311 e formulat aiurea. Nu ma mai complic, retin asa si gata. :)

Cristian a gasit solutia ideala. :))

Nu e formulat aiurea, se subînţelege că acţiunea penală a fost pusă în miscare iniţial pt a se putea extinde...chiar dacă aliniatele anterioare nu zic nimic de inculpat...nici nu ar avea de ce să vorbească despre inculpat pt că au în vedere doar extinderea urmării penale.

Părerea mea
Mă retrag şi eu, Nb!

Nono, art se numeste "Extinderea urmarii penale" si se vorbeste la despre extinderea actiunii penale. Eu nu am subinteles, atata timp cat 4 al vorbesc numai despre extinderea up.
Al 5 trebuia sa fie art separat si sa faca referire la situatia in care act pen e pusa in miscare.
Fiecare cu parerea lui, dar mersi pt explicatii, mi-au fost utile. ;)

Noapte buna!
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
noapte buna!:wave:
mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

OvidiuDanut a scris:

mirei2012 a scris:

De ce naiba la mine cand postez imi revine pagina pe la mama dracului... pag 1750?

Asa si mie...erori de server.

Si mie

Pai sa faca d****** ceva...ca si asa am eu nervi destui :foottap:

Buna dimineata,

Pana se rezolva faceti click pe Back si veti ajunge din nou pe pagina curenta. Ne cerem scuze pentru inconvenient.

Multumesc.
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

În cazul paznicului unei întreprinderi, care află că se va comite un furt în timpul serviciului său, dar nu face nimic pt a-l împiedica, suntem în prezenţa
a. complicităţii negative
b. complicităţii materiale omisive
c. complicităţii intelectuale
d. unei infr de favorizare

b

Corect B
Complicitatea negativă parcă se aseamăna cu cea de la ,,b,, doar că în cazul ei nu avem o obligaţie de a acţiona...de ex cel care nu intervine când unu îşi ia omor..zic din amintiri că nu mai ştiu sigur

complicitate negativa este atunci cand complicele asista la savarsirea actiunii de catre autor, fara ca intre ei sa existe o legatura subiectiva
ex: asisti la savarsirea unui furt dar nu faci nimic sa il impiedici pe autor
compl negativa nu se pedepseste, exceptie: cand e infrac de sine statatoare ( nedenuntare)
in functie de legatura subiectiva facem distinctia intre comp negativa si intelectuala
streteanu

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)