Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
adi_09 a scris:
daca inculpatul are o condamnare definitiva si ulterior este judecat pentru o alta infractiune savarsita in concurs cu prima, instanta va aplica regulile de la concurs prin hotarare sau va judeca doar infractiunea, urmand ca infractorul sa faca ulterior cerere de contopire ?
Asa cred.. ca face condamnatul cerere de contopire...vezi cazul Nastase
mirei2012 a scris:
adi_09 a scris:
daca inculpatul are o condamnare definitiva si ulterior este judecat pentru o alta infractiune savarsita in concurs cu prima, instanta va aplica regulile de la concurs prin hotarare sau va judeca doar infractiunea, urmand ca infractorul sa faca ulterior cerere de contopire ?
Asa cred.. ca face condamnatul cerere de contopire...vezi cazul Nastase
Eu nu am vazut intrebarea asta, adi.
Instanta va stabili ped pt noua infr pe care o va contopi conform regulilor de la concurs cu cea stabilita definitiv, adaugand apoi si sporul obligatoriu.
Nu face cerere. Citeste art 40 al 1 (vechiul 36) coroborat cu art 39.
Cred ca da, in cazul in care instanta nu cunoaste ca e judecat pt alta infr.
Si mai avem situatia in care infr concurente au fost def judecate in cauze diferite, aici face cerere. Oricum, in toate cazurile in care afla despre concurs, parerea mea e ca instnta poate din oficiu sa procedeze la contopire.