avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nono, dar nu se poate dispune art 341 al 7 pct 2 lit c, decat in cazul in care actiunea penala deja a fost pusa in miscare.
elennaaapop a scris:

incaierarea este o infractiune de pericol?

Ce intrebare buna!! Si ce prostie scrie MU in cartea lui. Din pacate nu am si alti autori. Mirei parca il are pe TT.

Tinand cont ca legiuitorul a mutat-o de la convietuire sociala la infr contra persoanei, iar infr de loviri si alte violente e absorbita, as spune ca e de rezultat. Buna desfasurare a convietuirii sociale e pe loc secundar conform noului cod.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
daca ar fi sa ne raportam la varinata agrava atunci cu siguranta e de rezultat. o infractiune poate sa fie de pericol in forma de baza si de rezultat in forma agravata?
desi daca ma gandesc mai bine si forma de baza care absoarbe loviri sau alte violente este tot de rezultat daca ar fi sa analizez prin prisma infrac absorbite.
elennaaapop, utilizator
Ice Hellene a scris:

Nono, dar nu se poate dispune art 341 al 7 pct 2 lit c, decat in cazul in care actiunea penala deja a fost pusa in miscare.

Păi da, eu n-am zis că nu....nu cred că m-am exprimat foarte clar..dar faptul că se consideră încheierea ca fiind actul de sesizare se potriveşte cu necesitatea punerii în mişcare a ap ab initio
Dacă am considera că e plângerea act de sesizare, s-ar aduce atingere concepţiei moderne cum că instanţa poate fi sesizată doar de acţiunea penală a procurorului..e chestie de politică penală, am citit asta undeva dar nu ştiu unde
Acum am inteles la ce te refereai. E adevarat si acest lucru. Oricum, si art 374 al 1, vine in sprijinul acestei idei. Zicea cineva pe FB ca Mateut zice ca e plangerea si ca legiuitorul a facut o eroare la art 374. :)

Elena, inca nu stiu ce sa spun. Ma mai gandesc.
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)