avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

OvidiuDanut a scris:

elennaaapop a scris:n
nnobiectul actului juridic civil:nb)trebuie, printre altele, sa fie determinatnn
nn

Eu cred ca este si a.
Citez din Boroi :\"Insa, a spune despre un anumit act juridic concret ca are ca obiect operatiunea juridica inseamna, in realitate, a te referi la conduita partilor. Spre exemplu, obiectul contractului de vanzare il reprezinta vanzarea, adica transmiterea unui drept patrimonial de catre o parte in schimbul platii unui pret de cartre cealalta parte contractanta.\"

Conduita partilor consta in drepturile si obligatiile acestora.

ai si tu dreptate....
numai ca s-a urmarit la grila demarcatia dintre obiectul contr(vanzarea) si obiectul obligatiei(prestatiile)

la grila de penal ai rasp pe vechiul cod....treci pe nou;)

Am intuit eu ce s-a urmarit la grila dar drepturile si obligatiile din cadrul raportului juridic nascut sunt una iar obiectul obligatiei e alta. Grila abordeaza drepturile si obligatiile si nu obiectul obligatiei.

Inca n-am ajuns la penalul nou:) Sunt inca in siajul vostru;)
Noapte buna!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
OvidiuDanut, utilizator
in cazul retragerii plangerii prealabile

a.opereaza solidaritatea pasiva
b.procurorul poate lipsi de efecte manifestarea de vointa a persoanei vatamate in cazul infractiunilor de violenta in familie
c.nu este posibila continuarea procesului penal la cererea infractorului

b

MU merge pe ab
dar cred ca e prea recenta legislatia si pt el....:))
doar b ar fi corect-numai dc este insusita de procuror
cristian i, utilizator
Ma deranjeaza enorm grilele cu rasp gresite... Nu mai am incredere in niciun raspuns apoi. E evident ca s-a renuntat la solidaritatea pasiva pe noul cod.

Cred ca ajung sa cred in teoria conspiratiei...ca face intentionat grile gresite :))

Vad ca mirei si Nono au dezertat, asa ca spun si eu nb! :)
Ice Hellene, utilizator
Noapte buna!
daaaa e plin de conspiratie in lume....eu pastrez staniolul de la ciocolata si-mi acopar urechile cu el....in felul asta ma feresc de atacurile conspirationiste....:))
iti recomand metoda!:tooth:
Ice Hellene a scris:

Ma deranjeaza enorm grilele cu rasp gresite... Nu mai am incredere in niciun raspuns apoi. E evident ca s-a renuntat la solidaritatea pasiva pe noul cod.

Cred ca ajung sa cred in teoria conspiratiei...ca face intentionat grile gresite :))

Vad ca mirei si Nono au dezertat, asa ca spun si eu nb! :)

Mu chiar daca este un tip foarte inteligent, este si el tot un om. Probabil ca lucreaza in mare viteza si asa se justifica greselile. Nici nu ar fi putut fi atat de prolific ca autor daca n ar lucra rapid.

Neata si spor la treaba!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)