Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
revin cu actele materiale- sunt acte privind exercitarea dreptului de folosinta. se face distinctie intre acte materiale (sunt actele privind exercitarea dreptului de folosinta) si acte juridice- de conserv, de administrare sau de dispozitie.
modul de folosire a bunului comun se stabileste prin acord , in caz contrar de inst de judec, (partaj de folosinta- modul de folosinta a bunului) dar actele materiale pot fi facute de catre un singur copropr. asupra intregului bun , insa prin a se respecta modul de folosinta stabilit si sa nu stanjeneasca folosinta celorlalti copropr. sper sa fi inteles bine
OvidiuDanut a scris:
[
Ti am dat aplauze pt raspunsul amplu. Ar fi trebuit ca reclamantul ssa poata obtine cel pitin despagubiri pentru prejudiciile eventual suferite ca urmare a incalcarii conventiei. Si nu inteleg de ce este respinsa actiunea ca inadmisibila....
Daca observi conventia a fost facuta in 2002.vanzarea cu nerespectarea dreptului conventional de preemptiune a fost facuta in 2012.Legea 71/2011 art 123 zice asa Ptr dreptul de preemptiune creat prin conventie dispo art 1730-1740 cc se aplica numai in situatia in care conventia a fost incheiata dupa intrarea in vigoare a Ncc.Daca nu ma insel pe vechea reglementare era doar drept de preemptiune legal si nu conventional(corectati-ma daca gresesc)Tocmai de asta cred ca a respins instanta actiunea ca inadmisibila.Daca conventia era incheiata dupa modificarea noului cod civil cred ca se poate cere nulitate relativa a ontractului cu nerespectarea dreptului conventional de preemptiune
Daca observi conventia a fost facuta in 2002.vanzarea cu nerespectarea dreptului conventional de preemptiune a fost facuta in 2012.Legea 71/2011 art 123 zice asa Ptr dreptul de preemptiune creat prin conventie dispo art 1730-1740 cc se aplica numai in situatia in care conventia a fost incheiata dupa intrarea in vigoare a Ncc.Daca nu ma insel pe vechea reglementare era doar drept de preemptiune legal si nu conventional(corectati-ma daca gresesc)Tocmai de asta cred ca a respins instanta actiunea ca inadmisibila.Daca conventia era incheiata dupa modificarea noului cod civil cred ca se poate cere nulitate relativa a ontractului cu nerespectarea dreptului conventional de preemptiune