avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

Pai doar parte civila poate. Nu cred ca e asa mirei, pt ca partea civila actioneaza pe latura civila. Si eu am avut 2 catei si 3 pisici.

Pai oricum poate participa si in calitate de persoana vatamata...una nu exclude pe cealalta
De fapt inteleg eu ce zici...ca nu poate pune concluzii pe latura penala...deh...vrei si tu multe :P

unde scrise ca nu poate pune concluzii pe latura penala ?

am editat Adi

Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

Pai doar parte civila poate. Nu cred ca e asa mirei, pt ca partea civila actioneaza pe latura civila. Si eu am avut 2 catei si 3 pisici.

Pai oricum poate participa si in calitate de persoana vatamata...una nu exclude pe cealalta
De fapt inteleg eu ce zici...ca nu poate pune concluzii pe latura penala...deh...vrei si tu multe :P

unde scrise ca nu poate pune concluzii pe latura penala ?

am editat Adi

Asa da
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Sunt conditii pt invocarea exceptiei de neexecutare a contr.

a) obligatiile partilor sa isi aiba temeiul in acelasi contract, partile sa nu fi convenit un term de executare a uneia din obligatiile reciproce, debitorul sa fie pus in inatarziere
b) sa existe o neexecutare totala sau partiala dar suficient de importanta din partea cocontractantului, partile sa nu fi convenit un term de executare a uneia din obligatiile reciproce, sa fie sesizata inst de jud
c) obligatiile partilor sa isi aiba temeiul in acelasi contract, sa existe o neexecutare importanta a cocontractantului, neexecutarea sa nu se datoreze faptei celui care invoca exceptia sau unei imprejurari ce exclude vinovatia

c

corect

Exceptia de neexecutare a contr

a) nu poate fi invocata daca potrivit imprejurarilor si fata de insemnatatea mica a prestatiei neexecutate refuzul este contrar bunei credinte
b) poate fi invocata in orice situatie in care partile sunt tinute sa isi execute simultan obligatiile iar una dintre ele refuza nejustificat executarea propriei obligatii
c) este sanctiunea ce intervine doar dupa punerea in intarziere sau sesizarea instantei
mirei2012 a scris:

Exceptia de neexecutare a contr

a) nu poate fi invocata daca potrivit imprejurarilor si fata de insemnatatea mica a prestatiei neexecutate refuzul este contrar bunei credinte
b) poate fi invocata in orice situatie in care partile sunt tinute sa isi execute simultan obligatiile iar una dintre ele refuza nejustificat executarea propriei obligatii
c) este sanctiunea ce intervine doar dupa punerea in intarziere sau sesizarea instantei

a si b, dar la b ar fi o multime de discutii fiindca ar trebui ca varianta sa mai contina unele elemente

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)