Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
mirei2012 a scris:
Ice Hellene a scris:
Pai doar parte civila poate. Nu cred ca e asa mirei, pt ca partea civila actioneaza pe latura civila. Si eu am avut 2 catei si 3 pisici.
Pai oricum poate participa si in calitate de persoana vatamata...una nu exclude pe cealalta
De fapt inteleg eu ce zici...ca nu poate pune concluzii pe latura penala...deh...vrei si tu multe :P
unde scrise ca nu poate pune concluzii pe latura penala ?
adi_09 a scris:
mirei2012 a scris:
Ice Hellene a scris:
Pai doar parte civila poate. Nu cred ca e asa mirei, pt ca partea civila actioneaza pe latura civila. Si eu am avut 2 catei si 3 pisici.
Pai oricum poate participa si in calitate de persoana vatamata...una nu exclude pe cealalta
De fapt inteleg eu ce zici...ca nu poate pune concluzii pe latura penala...deh...vrei si tu multe :P
unde scrise ca nu poate pune concluzii pe latura penala ?
am editat Adi
mirei2012 a scris:
Sunt conditii pt invocarea exceptiei de neexecutare a contr.
a) obligatiile partilor sa isi aiba temeiul in acelasi contract, partile sa nu fi convenit un term de executare a uneia din obligatiile reciproce, debitorul sa fie pus in inatarziere
b) sa existe o neexecutare totala sau partiala dar suficient de importanta din partea cocontractantului, partile sa nu fi convenit un term de executare a uneia din obligatiile reciproce, sa fie sesizata inst de jud
c) obligatiile partilor sa isi aiba temeiul in acelasi contract, sa existe o neexecutare importanta a cocontractantului, neexecutarea sa nu se datoreze faptei celui care invoca exceptia sau unei imprejurari ce exclude vinovatia
c
Exceptia de neexecutare a contr
a) nu poate fi invocata daca potrivit imprejurarilor si fata de insemnatatea mica a prestatiei neexecutate refuzul este contrar bunei credinte
b) poate fi invocata in orice situatie in care partile sunt tinute sa isi execute simultan obligatiile iar una dintre ele refuza nejustificat executarea propriei obligatii
c) este sanctiunea ce intervine doar dupa punerea in intarziere sau sesizarea instantei