avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

eu as tinde sa cred ca nu ....deoarece nu se schimba natura interesului ocrotit,tot de un interes privat vorbim,in plus am putea avea niste daune-interese solicitate cump de rea-cred

am renevit si eu mai sus si am trecut la nul relativa
ok:)
termenul de prescriptie a raspunderii penale

a.se calculeaza in cazul infr progresive in raport cu pedeapsa corespunzatoare rezultatului definitiv produs
b.in cazul infr contra lib si integritatii sexuale,sav de un minor ,incepe sa curga de la data la care acesta a devenit major
c.se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura in cauza
a, c
b nu este corect.tb infrac sav fata de minor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
elennaaapop, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Care sunt consecinţele nerespectării pactului de opţiune?

Nu cred că instanţa poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract, asta merge doar la promisiune..sau se poate interpreta a fortiori? :-/ prin cărţi n-am găsit nimic despre aşa ceva..

Bănuiesc că în cazul în care promitentul înstrăinează unui dobânditor de bună credinţă, beneficiarul pactului nu poate solicita decât daune interese...iar în cazul în care dobânditorul este de rea credinţă, actul de înstrăinare ce încalcă pactul de opţiune se sancţionează cu nulitate absolută pe principiul fraus omnia corumpit

Voi ce ziceţi?

in cazul pactului de optiune instanta nu poate pronunta o hotarare care sa tina loc de contract.Intrebarea asta mi am pus-o si eu ceva timp in urma.Am lamurit-o gasind mai multe grile din autori diferiti.In rest ....vad ca ati lamurit o
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
catalin1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)