avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
laser a scris:

cristian i a scris:

cu exceptia situatiilor in care actul de clementa prevede expres,gratierea nu are efecte cu privire la

a.masurile educative privative de libertate
b.masurile educative neprivative de libertate
c.pedepsele a caror executare este suspendata sub supraveghere

c si b

rasp corect cb
art 160 cp
laser a scris:

cristian i a scris:

pot fi santajati reprezentantii dar pers jurid nu,fiind o fictiune juridica...

mie mi se pare ca nu se mai aplica in contextul noilor reglementari, cand constrangerea poate fi realizata prin orice mijloace.dar e posibil sa aveti dreptate.

ar mai fi un argument....
santajul afecteaza libertatea psihica
cristian i a scris:

laser a scris:

cristian i a scris:

pot fi santajati reprezentantii dar pers jurid nu,fiind o fictiune juridica...

mie mi se pare ca nu se mai aplica in contextul noilor reglementari, cand constrangerea poate fi realizata prin orice mijloace.dar e posibil sa aveti dreptate.

ar mai fi un argument....
santajul afecteaza libertatea psihica

eu cred ca santajul este in actuala reglementare o infractiune contra libertatii psihice, numai in modalitatea agravata, cum este in art 207 al2, pentru ca acolo se vorbeste de amenintare, care are consecinte asupra libertatii psihice si nu se aplica decat unei persoane fizice, insa in forma de baza prevazuta in alineatul 1 nu mi se pare ca mai este o infractiune asupra libertatii psihice, ci priveste pur si simplu constrangerea oricarei persoane ( fizice sau juridice ) prin orice mijloace sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva.nici macar scopul nu mai trebuie sa fie patrimonial, decat in forma agravata.sper sa nu vorbesc prostii.daca mi ar da la examen o asemenea intrebare nu stiu cum as raspunde.
recidiva postexecutorie se sanctioneaza

a.cu pedeapsa prev de lege la care este posibila aplicarea unui spor variabil
b.prin aplicarea unui spor de pedeapsa obligatoriu si fix
c.prin majorarea limitelor de pedeapsa prev de lege pt noua infr
cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Eu zic că trebuie să intre şi pe fond, să vadă dacă temeiurile iniţiale mai subzistă

mersi,asa cred si eu...
art 158 al 11cpp ce ipoteza vizeaza,era utila precizarea asta din moment ce pt executarea mandatului de arestare nu era necesara autorizatia de perc?

Păi da, nu era necesară ca să poată pătrunde în locuinţa celui ce făcea obiectul mandatului de arestare...dar ca să facă o percheziţie propriu-zisă cu acea ocazie eu zic că era necesară şi autorizaţia de percheziţie

C la grilă
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)