avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
oana_01 a scris:

_Maya_ a scris:

Buna:coffee::coffee::coffee:...am o nedumerire ref.la tematica la ncpc.
La masurile asiguratorii, NCPC, dupa cod, ce intra? Am ajuns acolo si nu stiu daca sa invat si pe cele provizorii sau nu:-/. Titlul IV este ,,masuri asiguratorii si provizorii,,.Multumesc.

Maya, pune poza cu pisica...sa te recunosc :)

...o pun....de acasa...sa ma recunosti.
:giggle: acu-s la munca...
oana_01 a scris:

nu putea sa strige la el? nu cred ca are ce atenuanta sa invoce;

Excesul scuzabil poate?
nu sunt indeplinite conditiile atacului pt excesul scuzabil: nu s-a pus in pericol grav persoana/drepturile celui atacat (sa zicem ca atacul este materializat prin sarirea gardului), apoi fapta proprietarului de a declansa curentul nu e necesara pt respingerea atacului; pana la electrocutare ar fi avut la indemana avertismentul sau putea sa arunce cu o pruna/rosie :) la fel, minorul nu cred ca era inarmat si sa prezinte un pericol in fata caruia singura modalitate ar fi fost declansarea curentului; iar premeditarea nu stiu daca e compatibila cu atenuantele legale; ramane sa stabileasca instanta, pe caz concret, cu toate detaliile, daca va tine seama de cele judiciare.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
oana_01, utilizator
_Maya_ a scris:

oana_01 a scris:

_Maya_ a scris:

Buna:coffee::coffee::coffee:...am o nedumerire ref.la tematica la ncpc.
La masurile asiguratorii, NCPC, dupa cod, ce intra? Am ajuns acolo si nu stiu daca sa invat si pe cele provizorii sau nu:-/. Titlul IV este ,,masuri asiguratorii si provizorii,,.Multumesc.

Maya, pune poza cu pisica...sa te recunosc :)

...o pun....de acasa...sa ma recunosti.
:giggle: acu-s la munca...

:hugall:
Oana, nu a fost premeditat, a aruncat pe gard niste fire electrice cand l-a vazut pe minor, nu era dinainte conectat la curent.
Nu tb sa fie sg modalitate de respingere a atacului, iar proprotionalitatea e depasita din cauza unor "sentimente de revolta, indignare, manie".
Plus ca la legitima aparare, avem varianta asimilata, insa ar tb ca pomul sa fie in curtea omului, sa tina de locuinta acestuia.
Oricum, nu stim bine datele spetei, asa ca ne dam doar cu presupusul. Mai bine ne intoarcem la invatat. ;)
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)