avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

In cursul cercetarii judecatoresti:
a. daca rezulta ca sunt necesare probe noi pt lamurirea faptelor si imprejurarilor cauzei, instanta trebuie dispuna amanarea judecati pt administrarea probelor noi
b. daca un martor lipseste nejustificat, instanta trebuie sa dispuna amanarea judecatii si, eventual, aducerea acestuia cu mandat de aducere
c. daca procurorul renunta la o proba, instanta, dupa punerea in discutie a renuntarii, poate dispune administrarea acesteia
d. in caz de imposibilitate de administrare a unei probe, instanta poate tine seama de ea la judecarea cauzei, daca proba a fost administrata in cursul up, a fost incuviintata de instanta si a fost pusa in discutia partilor, a pers vat si a procurorului.

c

la d tr sa tina seama de ea
Am editat raspunsul anterior referitor la ordine.

Raspunsurile: 1. c si 2. c

La prima grila b) nu e corect. Nu poate cere si amanarea judecatii in procedura recunosterii vinovatiei. Vezi art 377 al 4, comparativ cu art 386 al 1.

La a doua grila nu e bun d), avem art 383 al 4, care spune ca "se tine seama" de proba la judecarea cauzei, fiind o obligatie si nu o posibilitatea. Deci, corect cristian. :)
Ice Hellene a scris:

Am editat raspunsul anterior referitor la ordine.

Raspunsurile: 1. c si 2. c

La prima grila b) nu e corect. Nu poate cere si amanarea judecatii in procedura recunosterii vinovatiei. Vezi art 377 al 4, comparativ cu art 386 al 1.

La a doua grila nu e bun d), avem art 383 al 4, care spune ca "se tine seama" de proba la judecarea cauzei, fiind o obligatie si nu o posibilitatea. Deci, corect cristian. :)

Hellene nu sunt de acord ...la prima ...raspunsul la b este atrage atentia...si pentru mine nu releva nici obligatia dar nici facultatea...il consider corect...daca b ar fi fost neechivoc atunci da...de acord

Eu totusi nu cred Hellene ca la examen sa dea grile de felul acesta...cu obligatia sau facultatea de...bla bla bla...sunt extrem de subtile ...si nu cred sa fie scopul lor acesta....chiar am sa ma uit prin grilele anilro trecuti sa vad daca au fost de asa o dificultate...ca asa are sansa sa se trezeasca cu vreo 70 peste 70 cum a fost in 2010

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Mirei, e scris copy-paste din cod, nu mi-am adus contributia, e exact exprimarea legiuitorului care face aceasta diferenta. Ii atrage atentia ca "are dreptul sa ceara". Deci in primul caz are dr sa ceara lasarea cauzei mai la urma. In al doilea are dr sa ceara lasarea cauzei mai la urma sau amanara judecatii.

Doamne ajuta sa ai dreptate, dar eu stiu ca tocmai astea sunt subtilitatile cerute la examen care fac diferenta.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
Am sa mai studiez e posibil sa ai dreptate ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)