avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

In cursul cercetarii judecatoresti:
a. daca rezulta ca sunt necesare probe noi pt lamurirea faptelor si imprejurarilor cauzei, instanta trebuie dispuna amanarea judecati pt administrarea probelor noi
b. daca un martor lipseste nejustificat, instanta trebuie sa dispuna amanarea judecatii si, eventual, aducerea acestuia cu mandat de aducere
c. daca procurorul renunta la o proba, instanta, dupa punerea in discutie a renuntarii, poate dispune administrarea acesteia
d. in caz de imposibilitate de administrare a unei probe, instanta poate tine seama de ea la judecarea cauzei, daca proba a fost administrata in cursul up, a fost incuviintata de instanta si a fost pusa in discutia partilor, a pers vat si a procurorului.

cd
Grilele sunt facute de mine, am incercat sa surprind apectele cele mai "interesante" de la cercetarea judecatoreasca. ;)
Mai asteptam si pe altii sau vreti raspunsurile? :)
Poti sa le dai...sa ma pun pe citit ;)
Ice Hellene a scris:

Asadar, care va fi ordinea aceasta daca nu e inculpatul cel care propune martorul?
1. Partea care propune, procuror, pers vatamata, inculpat, celelalte parti? sau
2. Partea care propune, procuror, pers vatamata, celelalte parti, inculpat?

(varianta a 2 a o vad corecta deoarece ex 2 al codului se pliaza pe asta)

3. Daca avocatii pot adresa intrebari, care va fi ordinea?

exemplele codului...
1,,propus de proc-proc/inculpat/pers vat/parte civ/parte resp civ
2,,una din parti-partea /proc/pers vat/celelalte parti,,..........

avocatii tr sa poata adresa intrebari deoarece practic exercita dr pers/partii reprezentate iar ca ordine .....

1.avocatul partii civ

avocatul,partea civ(aici nu cred ca are relevanta dc e primul av sau partea civ)...acum orinea coduli adica ex 2 .../proc/pers vat/celelalte parti.........si in final inculp

Mirei, ti-am scris privat...poate mai sunt doritori de grile. :)

Da, cristian, dar in numele partii adreseaza si in cazurile in care avocatul e prevazut expres... nu inteleg cum au scris codul asta... Pe genunchi, in graba sau prea calculat?

Deci, tu crezi ca inculpatul e ultimul. Eu cred ca e o alta "scapare". Sincer, nu stiu ce intrebari vom avea la examen pt ca sunt atatea necorelari ca ma apuca toti nervii. X-(
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)