Q88, multumesc:luck: M-am uitat peste un material pe care il am si in calculatorul de la serviciu, referitor la intrebarea ta...nu precizeaza expres, se mentioneaza doar ca ,,În cazul luării unei măsuri preventive, procurorul are obligaţia sesizării judecătorului de cameră preliminară cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea acestei măsuri.
Judecătorul de cameră preliminară, în termen de 3 zile de la înregistrarea dosarului verifică
legalitatea şi temeinicia măsurii. Textul se coroborează cu prevederile art. 348 din Noul Cod de procedură penală care prevede această obligaţie pentru judecătorul de cameră preliminară.
Spre deosebire de reglementarea anterioară, în camera preliminară se verifică legalitatea şi
temeinicia oricărei măsuri preventive dispuse în cursul urmăririi penale , nu doar a arestării
preventive,,
Asta era intrebarea.
Cand nu se mentioneaza expres, cum interpretam?
Dupa logica mea, ar fi ca verificarea in cursul camerei preliminare are loc in camera de consiliu.
Ascult conferinta INM asupra camerei preliminare, poate reusesc sa gasesc un raspuns.
P.S: art 203 al 5 NCPP (dispozitie generala) prevede ca cererile, plangerile, propunerile si contestatiile privind masurile preventive in cursul U.P. si al procedurii Camerei Preliminare se solutioneaza si se pronunta in camera de consiliu.
Daca cererile partilor sau ale procurorului se solutioneaza in camera de consiliu, cu atat mai mult cand instanta face o verificare, ar trebui sa se solutioneze tot in camera de consiliu ??
Procedura de camera preliminara nu e publica, singura varianta e camera de consiliu.
Judecata se desf in sedinta publica, de regula, cu exceptia cazurilor cand e declarata sedinta secreta/nepublica, judecata urmand sa aiba loc in cam de consiliu pt o parte sau pt tot restul procesului.
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)