avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Q88 procedura de camera pleminara este in totalitate in camera de consiliu...nu cunoaste exceptii
Citind contestatia in anulare la proc pen, mi-ai ridicat mai multe probleme, asa ca poate aveti voi un raspuns pt urmatoarele intrebari:

Care e calea de atac impotriva unei hot pen definitive:

1. Daca judecata in apel a avut loc fara citarea legala a persoanei vatamate?
2. Prin care s-a dispus fata de inculpat renuntarea/amanarea aplicarii pedepsei, desi existau probe cu privire la o cauza de incetare a procesului penal?
3. Daca judecata a avut loc in lipsa avocatului persoanei vatamate/celorlalte parti atunci cand asistenta jur a acestora e obligatorie potrivit legii?
4. Daca instanta nu a procedat la audierea pers vatamate/celorlalte parti prezente, daca audierea era legal posibila?
5. Daca inculpatul a fost condamnat, desi existau probe pt achitarea acestuia? Subliniez ca e hotarare definitiva.
Mda, mai am intrebari...

Contest in anulare se introduce in 10 zile de la data cand persoana impotriva careia se face executarea a luat cunostinta de hotarare.

Eu, pers vatamata, vreau sa formulez contest in anulare pt motivul de la art 426 lit. d si aflu pe 01.03. de hotarare. Condamnatul afla pe 02.03. Care e ultima zi de introducere a contestatiei in anulare?

Sau situatia si mai frumoasa e invers. Eu aflu pe 02.03, iar condamnatul pe 01.03.
Cum ne putem raporta la alta persoana cand vine vb de a efectua un act personal?
Poate aflu dupa 10 zile dupa ce afla cel condamnat, atunci cum va fi? Nu voi mai avea dreptul sa formulez contestatie, voi fi decazut?! :O Asta spune codul.

M-am lamurit, am citit paralela de pe mpublic, e evident o alta "scapare" Spune ca, probabil, pt celelalte persoane indreptatite sa formuleze contest in anulare, term curge de la data la care acestea afla in orice mod despre hotarare. Offf...
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
ceau!

pt sanctionarea concursului de infractiuni

a.nu se aplica in niciun caz sistemul absorbtiei
b.sistemul absorbtiei se aplica in cazul in care pt vreuna dintre infractiunile concurente a fost aplicata pedeapsa detentiunii pe viata
c.sistemul absorbtiei se aplica in situatia in care pt vreuna dintre infractiunile concurente a fost aplicata pedeapsa inchisorii in maximul special prevazut de lege
b

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)