avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Buna,
Voi ce parere aveti despre cartea lui Viorel Voineag: Teste grila pentru magistratura, avocatura si examen de licenta - Drept procesual civil, pe noul cod, desigur!
Ati lucrat din ea? Vi se par ok grilele?
Multumesc,
O zi usoara si spor!
Nu sunt o fana a lui Voineag, dar orice grila e binevenita daca te ajuta sa iti verifici cunostintele. O voi cumpara si eu.
Desi nu explicit, dar Liviu Pop precizeaza ca functionarea clauzei penale depinde de intrunirea conditiilor raspunderii contractuale a debitorului si aici eu inteleg in extenso si conditiile executarii silite. Pana la urma clauza penala este o conventie ca si un pact comisoriu. Reprezintanta doar o evaluare anticipata a daunelor interese in cazul neexecutarii obligatiei principale iar creditorul poate cere fie executarea silita a obligatiei principale fie daunele interese prevazute prin clauza penala.Totusi nu vad de ce nu ar necesita punerea in intarziere, in afara cazului in care ar fi eliminata conventional.Oricum e de studiat...

Autorii au pareri diferite.De ex Boroi spune ca una din conditiile necesare acordarii de despagubiri este ca debitorul sa fie pus in intarziere.Pop zice ca nu.s s m d.Dar codul eu zic ca spune clar(lasa de inteles ca nu e nevoie de punere in intarziere).De studiat ar mai fi pe jurisprudenta.in rest.....

Nu sunt o fana a lui Voineag, dar orice grila e binevenita daca te ajuta sa iti verifici cunostintele. O voi cumpara si eu.

Asteptam cu interes cele 1500 de grile:)

La multi ani tututor Elenelor si Constantinilor ...multa bafta anul asta...ca avem mare nevoie.
:flowersblue:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)