Buna,
Voi ce parere aveti despre cartea lui Viorel Voineag: Teste grila pentru magistratura, avocatura si examen de licenta - Drept procesual civil, pe noul cod, desigur!
Ati lucrat din ea? Vi se par ok grilele?
Multumesc,
O zi usoara si spor!
Desi nu explicit, dar Liviu Pop precizeaza ca functionarea clauzei penale depinde de intrunirea conditiilor raspunderii contractuale a debitorului si aici eu inteleg in extenso si conditiile executarii silite. Pana la urma clauza penala este o conventie ca si un pact comisoriu. Reprezintanta doar o evaluare anticipata a daunelor interese in cazul neexecutarii obligatiei principale iar creditorul poate cere fie executarea silita a obligatiei principale fie daunele interese prevazute prin clauza penala.Totusi nu vad de ce nu ar necesita punerea in intarziere, in afara cazului in care ar fi eliminata conventional.Oricum e de studiat...
Autorii au pareri diferite.De ex Boroi spune ca una din conditiile necesare acordarii de despagubiri este ca debitorul sa fie pus in intarziere.Pop zice ca nu.s s m d.Dar codul eu zic ca spune clar(lasa de inteles ca nu e nevoie de punere in intarziere).De studiat ar mai fi pe jurisprudenta.in rest.....
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)