avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
ac

cred ca pentru dol nu se poate adapta ...dar atatea discutii au fost ca nu mai stiu ...parca totusi se poate adapta numai pentru eroare si leziune

Merci Cristian...si de grile
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

Ai cumva art ca nu le gasesc ...si nici nu-mi aduc aminte unde am citit

ART. 1275
Transmiterea succesivă a unui bun mobil
(1) Dacă cineva a transmis succesiv către mai multe persoane proprietatea unui bun mobil corporal, cel care a dobândit cu bună-credinţă posesia efectivă a bunului este titular al dreptului, chiar dacă titlul său are dată ulterioară.
(2) Este de bună-credinţă dobânditorul care, la data intrării în posesie, nu a cunoscut şi nici nu putea să cunoască obligaţia asumată anterior de înstrăinător.
(3) Dacă niciunul dintre dobânditori nu a obţinut posesia efectivă a bunului mobil corporal şi creanţa fiecăruia de predare a bunului este exigibilă, va fi preferat cel care a sesizat cel dintâi instanţa de judecată.
mirei2012 a scris:

ac

rasp corect-ac nb:wave:
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

ac

Parca in cazul dolului nu putea fi adaptat contractul. A si fost o grila intr-un an la promvoarea in functii. Eu stiu ca doar in caz de eroare si leziune poate fi adaptat contracul.
Intr-adevar spunea Boroi ca nu exclude posibilitatea adaptarii contractului nici in cazul dolului fiindca este tot o eroare provocata, dar legea prevede expresisiv verbis doar in cazul erorii si leziunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
adi_09, utilizator
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

ac

Parca in cazul dolului nu putea fi adaptat contractul. A si fost o grila intr-un an la promvoarea in functii. Eu stiu ca doar in caz de eroare si leziune poate fi adaptat contracul.
Intr-adevar spunea Boroi ca nu exclude posibilitatea adaptarii contractului nici in cazul dolului fiindca este tot o eroare provocata, dar legea prevede expresisiv verbis doar in cazul erorii si leziunii.

Sunt de parere ca in cazul dolului nu se poate cere adaptarea contractului, Codul limiteaza epxres aceasta posibilitate la eroare/leziune. Partea are insa dreptul la reducerea prestatiilor, daca vrea sa mentina contractual valabil.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)