avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
LIVE, ACUM (496 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

_Maya_ a scris:

Incheierea de disjungere in p.penal poate fi atacata?
Ms.

nu

adi, aici la ce art te-ai raportat?

la art. 46 nu prevede ca ar putea fi atacata spre deosebire de art. 45 care prevede in mod expres ca se ataca odata cu fondul.

..tocmai pentru ca nu prevede am intrebat si eu nr.articolului, dar ai vazut doar intrebarea Hellenei....
Ms.Hellene, am aflat....
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

daca,pana la solutionarea cererii de stramutare ,cauza a carei stramutare se solicita a fost judecata(pr civ)

a.actele de procedura indeplinite sunt desfiintate de drept
b.hotararea astfel pronuntata se desfiinteaza de drept
c.cererea de stramutare ramane fara obiect
d.niciuna

145(2) Hotărârea va arăta în ce măsură actele îndeplinite de instanţă înainte de strămutare urmează să fie păstrate. În cazul în care instanţa de la care s-a dispus strămutarea a procedat între timp la judecarea procesului, hotărârea pronunţată este desfiinţată de drept prin efectul admiterii cererii de strămutare.
grila e a GR

destul de interpretabila teza a doua

Tabarca admite ambele ipoteze cand hotararea s-a pronuntat pana la solutionarea cererii, cat si dupa... Si mi se pare corect asa, iar nu sa ramana cerera fara obiect fiindca scopul stramutarii este acela de a inlatura impartialitatea, iar nu sa ramana valabila o hotarare pronuntata pana la solutionarea cererii de stramutare, a carei termen de judecata nu depinde de vointa partii
.
Si in plus legiuitorul ar fi putut sa prevada altfel daca vroia sa se refere doar la hotararea pronuntata dupa admiterea stramutarii.
Mai ales ca la ICCJ se dau termene de cel putin 6 luni...pana atunci se poate judeca cauza
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
adi_09, utilizator
dupa grila abordez si comparatia ta....

am citit pag 361 din cod com si chiar nu inteleg de ce ramane fara obiect cererea de stramutare in conditiile in care teza a 2-a de la art 145 alin 2 abordeaza cu subiect si predicat situatia in care procesul nu se suspenda si se finalizeaza cu hot jud....:-/

Mie nu mi se pare interpretabila.Art 145 se intituleaza "Efectele admiterii cererii", ceea ce inseamna ca al 2 trebuie interpretat in acest context, cel ulterior admiterii cererii de stramutare.

Pana la solutionarea ei, avem alta situatie, iar cererea de stramutare nu mai are obiect pt ca a avut loc judecata. Ramane sa atace acea hotarare prin caile de atac prevazute de lege, daca exista bineinteles. Parerea mea.
Ice Hellene a scris:

Mie nu mi se pare interpretabila.Art 145 se intituleaza \"Efectele admiterii cererii\", ceea ce inseamna ca al 2 trebuie interpretat in acest context, cel ulterior admiterii cererii de stramutare.

Pana la solutionarea ei, avem alta situatie, iar cererea de stramutare nu mai are obiect pt ca a avut loc judecata. Ramane sa atace acea hotarare prin caile de atac prevazute de lege, daca exista bineinteles. Parerea mea.

PAi tot un efect al admiterii cererii e si desfiintarea hotararii pronuntate pana la solutionare, nu se exclude aceasta posibilitate.
Si daca esti in apel si nu mai ai cu ce ataca, ce te faci ? Ar fi inechitabil sa suporti o hotarare pronuntata de un judecator subiectiv, pentru simplu fapt ca Inalta Curte a dat termen de solutionare a cererii de stramutare peste 6 luni
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)