avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
LIVE, ACUM (496 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
_Maya_ a scris:

..tocmai pentru ca nu prevede am intrebat si eu nr.articolului, dar ai vazut doar intrebarea Hellenei....
Ms.Hellene, am aflat....

Da, Maya, am vazut, numai ca nu sunt de acord... eu cred ca se ataca odata cu fondul. Trebuie vazut cum era si pe vechiul cod pt ca nu vad modificari in acest sens.
Ice Hellene a scris:

Stiam asta, cu actele mentinute. Ideea e ca poate face mentiune ca patreaza toate actele efectuate de acea instanta. Deci, avem toate actele valabile, dar hotararea tot e desfiintata de drept. Instanta care primeste cauza doar pronunta hotararea pe baza actelor facute de cealalta instanta...e ciudat.

Eu cred ca se poate ataca odata cu fondul. E ca si pe vechiul cod, nu se precizeaza ce cale de atac avem.

Se desfiinteaza hotararea si se judeca din nou fondul, dar actele de procedura sunt valabile pentru anumite motive, de exemplu o declaratie a unui martor ar putea fi valabila fiindca nu interfereaza neaparat subiectivismul judecatorului. Atunci instanta care a dispus stramutarea considera ca nu se impune refacerea unor acte procedurale si le va mentine, urmand sa se judece din nou fondul, fiindca la judecata fondului interfereaza cel mai mult lipsa de impartialitate a judecatorului fiindca el este cel care face o apreciere asupra starii de fapt si de drept.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
adi_09, utilizator
cristian i a scris:

mersi Ice Hellen, am inteles ce spuneai....:)

eu nu cred ca e corect ce scrie in comentariul ala din cod........
-in primul rand hot curtii de apel dezinvesteste instanta de la care se stramuta cauza asa ca ea nu poate sa continuie judecata pt ca nu mai e legal investita.
-in plus codul nu-ti reglementa situatia(,,foarte rar in practica,,)......dar nu-ti spunea ce sa faci la situatia ,,foarte des intalnita,, in practica.....parerea mea:)

Cristian, nu ai pt ce :) Ideea e ca ma enerveaza la culme distinctiile facute de autori (mai ales practicieni) care nu sunt conforme cu legea. Fac beletristica unde nu e cazul.
ce art e la verificarea de scripteX-(,il caut de-am ametit?
mersi IH:kissing:
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
cristian i, utilizator
302

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)