avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
OvidiuDanut a scris:

mirei2012 a scris:

Are dreptate Carmen...la toate cererile de interventie este nevoie de intampinare pentru ca art 64 65 se aplica tuturor.

La interventia accesorie cel putin nu este obligatorie intampinReA. Vezi art 65 , alin.3, per a contrario.

as completa cu introducerea fortata in cauza, din oficiu , a altor persoane- unde se depun note- legea nu prevede intampinarea asa cum se face la celelalte interventii, deci nu vom adauga la lege si se vor depune doar note in care vor fi aratate exceptiile , dovezile si celelalte mijl de aparare
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
marian20, utilizator
marian20 a scris:

OvidiuDanut a scris:

mirei2012 a scris:

Are dreptate Carmen...la toate cererile de interventie este nevoie de intampinare pentru ca art 64 65 se aplica tuturor.

La interventia accesorie cel putin nu este obligatorie intampinReA. Vezi art 65 , alin.3, per a contrario.

as completa cu introducerea fortata in cauza, din oficiu , a altor persoane- unde se depun note- legea nu prevede intampinarea asa cum se face la celelalte interventii, deci nu vom adauga la lege si se vor depune doar note in care vor fi aratate exceptiile , dovezile si celelalte mijl de aparare

Corect...multe lucruri imi mai scapa...noroc de voi ca imi mai atrageti atentia

mirei2012 a scris:

marian20 a scris:

OvidiuDanut a scris:

mirei2012 a scris:

Corect...multe lucruri imi mai scapa...noroc de voi ca imi mai atrageti atentia

asa am gasit si eu. note si concluzii dar nu intampinare
rasp la grile
b,c
c
a,c
tedddybear a scris:

1. titularul dreptului de proprietate periodica
a) poate pretinde partajul judiciar in caz de neintelegeri cu privire la sistarea proprietatii periodice
b)poate introduce singur impotriva unui tert o actiune in revendicare cu privire la bunul respectiv
c)care nu permite celorlalti cotitulari sa exercite dr proprii poarte pirde, prin hotarare judecatoreasca, dreptul de proprietate periodica

2. Actiunea in revendicare
a) este exclusa in materie mobiliara, deoarece posesia bunul mobil litigios exercitata de parat valoreaza proprietate
b) se deosebeste de act. posesorie prin aceea ca nu pretinde corectarea unei simple situatii de fapt
c) poate fi exercitata de un singur copropietar
3. dreptul de superficie:
a)ii confera titularului sau si atributul de dispozitie materiala asupra unui teren
b)se stinge prin neuz intr-un termen de 30 de zile de la ultimul act material de utilizare a terenului
c) poate fi constituit pe cale conventionala pentru o durata determinata

am remarcat ca din 120 si ceva care urmareau acest subiect au mai ramas 34..hmm.. nu o si suficient de interesant ori interactiv?!?!

1.b,c
2.b,c
3.c

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)