avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
de vazut si speta cu fa-ma Doamne ce n-am fost-padurar si sef de post!
pag 113 tot MU penultima speta:D
treaba e ca in practica se mai face si combinatorica iar MU le ia de bune (solutiile)
-hai domle ca da si el 2 porci schimba-i incadrarea ca luarea de mita are mult......iar mie cum imi place soricul fac o retorica de ramane masca MU cum de n-a vazut chichita....si o baga in carti:D
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
cristian i, utilizator
Initial m-am gandit b...in ideea ca il ameninta (ca ii schimba incadrarea)...si in acelasi timp ii cere si bani...insa la luarea de mita ...e nevoie sa indeplineasca sa nu indeplineasca sa urgenteze sau sa intarzie......daca am considera ca indeplinirea defectuoasa (nu il incadreaza conform legii) ar echivala cu neindeplinirea ...atunci e bun b

Apoi mi-am zis ca il santajeaza ...obtine un folos amenintandu-l cu un rau......nus ce sa zic
cristian i a scris:

adi_09 a scris:

cristian i a scris:

dreptul de uzufruct poate fi constituit

a.numai prin acte juridice inter vivos
b.prin conventie incheiata in forma scrisa,sub sanctiunea nulitatii absolute
c.si prin uzucapiune tabulara,extratabulara sau,dupa caz,mobiliara
d.niciuna

Ma risc la un BC

a-nu,testatorul poate dispune printr-un legat instituirea unui dr de uzufruct universal,cu titlu universal sau cu titlu particular in favoarea unei pers
b-doar pt imobile,tr inscris in cartea fun(1244 c civ)

rasp corect c

intrucat uzufructul este susceptibil de posesie,rezulta ca acest dezmembramant al dr de propr poate fi dob si prin uzucapiune..........desigur ,in masura in care posesia exercitata a fost corespunz dr de uzufruct,iar nu dr de propr

sper ca nu va suparati dc insistam un pic prin grile.....asa il tratam si pe uzufruct care pare venit de pe alta planeta....
bravo Mirei,ai rasp ok:D

Cât timp ține uzufructul constituit prin uzucapiune?
Nofacenoname0 a scris:

Fapta procurorului de a pretinde o sumă de bani de la inculpat, spunându-i că dacă nu-i dă banii va schimba încadrarea juridică a faptei din loviri în tentativă de omor constituie
a. o infr de luare de mită
b. luare de mita şi purtare abuzivă, în concurs
c. şantaj
d. şantaj şi luare de mită, în concurs

Grilă proprie

a
@Dobitoc
viager...ironia este cum unul intelege si alege sa uzucapeze numai folosul si nu intrega proprietate...imi pare un non sens...da asa spun mai marii dreptului civil...si nu vreau sa ma mai contrazic si cu ei :tooth:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)