avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Schimband incadrarea nu indeplineste un act contrar ci il indeplineste defectuos...asa vad eu
mirei2012 a scris:

@Dobitoc
viager...ironia este cum unul intelege si alege sa uzucapeze numai folosul si nu intrega proprietate...imi pare un non sens...da asa spun mai marii dreptului civil...si nu vreau sa ma mai contrazic si cu ei :tooth:

Se poate, de exemplu în cazul încheierii unui contract de uzufruct cu un neproprietar...uzufructuarul de bună credinţă poate uzucapa dr de uzufruct şi îl poate opune adevăratului proprietar..

Hellene, dacă îi pretindea şi atât era luare de mită, dar ai şi o ameninţare acolo...care devine purtare abuzivă când e vba de funcţionari in exerciţiul funcţiei...
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
dr de uzufruct

a.nu poate fi transmis pe cale testamentara
b.este un dr real accesoriu,purtand si asupra tuturor accesoriilor bunului dat in uzufruct
c.este esentialmente temporar,putand fi stab pt cel mult 49 de ani in cazul in care uzufructuarul este o pers jurid
d.niciuna

e ultima cu institutia asta....aici doream sa ajung....va spun dupa de ce......
cristian i a scris:

de vazut si speta cu fa-ma Doamne ce n-am fost-padurar si sef de post!
pag 113 tot MU penultima speta:D
treaba e ca in practica se mai face si combinatorica iar MU le ia de bune (solutiile)
-hai domle ca da si el 2 porci schimba-i incadrarea ca luarea de mita are mult......iar mie cum imi place soricul fac o retorica de ramane masca MU cum de n-a vazut chichita....si o baga in carti:D

În speţa aia de la pag 113 nu pretinde bani în leg cu atribuţiile de serviciu... ci îi spune să îi dea părţii vătămate...e altă mâncare de peşte acolo
Nofacenoname0, utilizator
Da, Nono, inca ma gandesc... am inteles de ce alegi b) corect si tind sa-ti dau dreptate, dar vreau sa fiu sigura. ;)

Pai, Nono, la luare de mita ai ca pretinde pt sine sau pt altul...
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)