avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
dobitoc a scris:

cristian i a scris:

servitutea negativa poate fi dobandita prin

a.uzucapiune extratabulara
b.uzucapiune tabulara
c.conventie incheiata in forma autentica

b,c

ART. 763
Dobândirea servituţii prin uzucapiune
Prin uzucapiune tabulară poate fi dobândită orice servitute, iar prin uzucapiune extratabulară pot fi dobândite numai servituţile pozitive.
ART. 1244
Forma cerută pentru înscrierea în cartea funciară
În afara altor cazuri prevăzute de lege, trebuie să fie încheiate prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţiile care strămută sau constituie drepturi reale care urmează a fi înscrise în cartea funciară./servitutea e dr real imobiliar
ex -serv de a nu construi/planta pe o anumita distanta de la linia hotarului

rasp corect bc

eu nu stiu ce au avut in cap cand au scos uzucap din tematica?in cond in care institutia asta interactioneaza cu a proape 99,99% din instit civilului,puteau sa renunte la altceva mai ,,autonom,,:-/
ca si cum la mate ai de invatat adunarea dar nu tr sa cunosti cifra,,1,,:(
superficiarul

a.exercita asupra constructiei toate atributele dr de proprietate
b.exercita asupra terenului pe care se afla constructia doar atributul folosintei
c.poate greva cu sarcini reale dr de suprficie
cristian i a scris:

superficiarul

a.exercita asupra constructiei toate atributele dr de proprietate
b.exercita asupra terenului pe care se afla constructia doar atributul folosintei
c.poate greva cu sarcini reale dr de suprficie

a,c
rasp corect ac

b-dispozitie materiala limitata,poate dispune de substanta lui,insa numai in limitele impuse de necesitatea realizarii ori folosirii constructiei,plantatiei sau lucrarii(amenajari,sapaturi,etc)
dr de propr publica

a.apartine numai statului,unitatilor administrativ-teritoriale si pers juridice de dr public
b.se exercita numai prin intermediul unor subiecte de drept administrativ
c.este inalienabil,imprescriptibil si insesizabil

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)