avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

excluderea coproprietarului in cazul proprietatii periodice

a.poate fi dispusa numai la cererea majoritatii coproprietarilor
b.nu poate fi dispusa decat in urma cumpararii cotei-parti a celui exclus de catre o alta persoana
c.poate fi dispusa numai prin hot judecatoreasca ,in cazul in care coproprietarul tulbura in mod grav exercitarea proprietatii periodice

b,c
cristian i a scris:

rasp corect c
ce acte jurid se incheie cu acordul a 2/3 ?
Mersi Mirei...
ART. 650
Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune
(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.
(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.

Incetarea destinatiei de folosinta comuna: exemplu-spalatoria dintr-un bloc este transformata in dormitor de locuit -ptr asta e nevoie de acordul tuturor proprietarilor
In cazul in care ea ramane spalatorie dar sa zicem este folosita exclusiv de o singura persoana sa si depoziteze diverse,ptr asta e nevoie de acordul 2/3 din nr prop
La ultima grila BC
rasp corect bc
art 691 alin 2,3
mersi Catalin:)
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
cristian i, utilizator
art 28 ncpp

(1) Hotărârea definitivă a instanţei penale are autoritate de lucru judecat în faţa instanţei civile care judecă acţiunea civilă, cu privire la existenţa faptei şi a persoanei care a săvârşit-o. Instanţa civilă nu este legată de hotărârea definitivă de achitare sau de încetare a procesului penal în ceea ce priveşte existenţa prejudiciului ori a vinovăţiei autorului faptei ilicite.

Voi aţi înţeles articolul ăsta?
Eu nu pot să concep ce vrea să zică...deci în prima teză ne spune că orice hotărâre definitivă a instanţei penal(deci achitare, condamnare, încetare, amânare, renunţare) are autoritate în faţa instanţei civile cu privire la existenţa faptei şi a persoanei....buuuun

Apoi, interpretând per a contrario teza a 2-a(partea îngroşată) rezultă că hotărârea instanţei penale de condamnare/renunţare/amânare are autoritate de lucru judecat şi în privinţa existenţei prejudiciului ori vinovăţiei autorului...de aici să înţeleg că autoritatea hotârârii penale în civil depinde de tipul hotârârii penale?

Deci:
achitare/încetare=autoritate doar în privinţa existenţei faptei şi a persoanei
condamnare/renunţare/amânare=autoritate în privinţa existenţei faptei, persoanei, prejudiciului, vinovăţia autorului...

Aşa ar fi? Eu nu ştiu ce să mai cred, pt că U spune că în caz de condamnare ca urmare a admiterii unui acord de rec a vinov hotârârea penală nu are autoritate în privinţa existenţei prejudiciului..trb ţinut cont si de cazurile în care se lasă nesoluţionată acţiunea civilă...offf cum au putut ăştia să complice ceva ce pe vechiul cod era atât de simplu şi clar#-o#-o#-o
Va salut pe toti!

Cu toate ca nu am mai postat pana azi, rasfoiesc si eu forumul din cand in cand si mai urmaresc discutiile.
Vreau sa va cer ajutorul. Imi puteti specifica titlurile, capitolele sau "de la art.x la art.y" ce corespund subiectelor din tematica de civil, va rog?
[ link extern ]

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)