avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Va supun atentiei urmatoarea grila de la promovarea in functie la Tribunal 1 iunie 2014:

Colateralii privilegiați:
a. sunt moștenitori sezinari
b. nu pot veni niciodată în concurs cu descendenții în linie directă ai defunctului
c. pot reveni, în termenul de opțiune succesorală, asupra renunțării la moștenire
O alta intrebare care m-a lasat fara cuvinte

Prin faptul că cere, cu o lună înainte de împlinirea termenului de opţiune succesorală, întocmirea inventarului bunurilor din patrimoniul succesoral, succesibilul universal ori cu titlu universal:
A. obține prorogarea termenului de opțiune succesorală
B. săvârșește un act de acceptare tacită a moștenirii
C. dobândește beneficiul de a răspunde pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral.
Q88 a scris:

Va supun atentiei urmatoarea grila de la promovarea in functie la Tribunal 1 iunie 2014:

Colateralii privilegiați:
a. sunt moștenitori sezinari
b. nu pot veni niciodată în concurs cu descendenții în linie directă ai defunctului
c. pot reveni, în termenul de opțiune succesorală, asupra renunțării la moștenire

c

Q88 a scris:

O alta intrebare care m-a lasat fara cuvinte

Prin faptul că cere, cu o lună înainte de împlinirea termenului de opţiune succesorală, întocmirea inventarului bunurilor din patrimoniul succesoral, succesibilul universal ori cu titlu universal:
A. obține prorogarea termenului de opțiune succesorală
B. săvârșește un act de acceptare tacită a moștenirii
C. dobândește beneficiul de a răspunde pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral.

Nu se pliaza pe tematica dar spun si eu a
b acceptare tacita nu e
c dobandeste beneficiul de inventar si daca cere imediat dupa deschiderea mostenirii efectuarea inventarului ...nu neaprat sa fie cu o luna
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
rocket_queen a scris:

Va salut pe toti!

Cu toate ca nu am mai postat pana azi, rasfoiesc si eu forumul din cand in cand si mai urmaresc discutiile.
Vreau sa va cer ajutorul. Imi puteti specifica titlurile, capitolele sau "de la art.x la art.y" ce corespund subiectelor din tematica de civil, va rog?
[ link extern ]

Multumesc!

Cel mai simplu e sa iti cumperi cartea de Institutii de drept civil si sa inveti de acolo.
E greu ceea ce ceri, daca nu chiar imposibil.
Cel putin la Actul Juridic Civil sunt mentionate in jur de 300 de articole in cele 167 de pagini de curs in care e tratat acest capitol; articolele nu sunt in ordine asa cum iti doresti "de la art x la art y", ci sunt disparate.
La prescriptie, iei codul si vezi ca ai Titlul VI "Despre Prescriptia Extinctiva, decadere si calculul termenelor" - art 2500-2556.

Si asa faci tu mai departe si cu restul institutiilor prevazute in tematica. Deschizi codul si vezi ca sunt reglementate in diverse Titluri, capitole si sectiuni.
Cu exceptia actului juridic, le gasesti pe toate in cod.
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
Q88, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)