Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Q88 a scris:
Va supun atentiei urmatoarea grila de la promovarea in functie la Tribunal 1 iunie 2014:
Colateralii privilegiați:
a. sunt moștenitori sezinari
b. nu pot veni niciodată în concurs cu descendenții în linie directă ai defunctului
c. pot reveni, în termenul de opțiune succesorală, asupra renunțării la moștenire
c
mirei2012 a scris:
Q88 a scris:
Va supun atentiei urmatoarea grila de la promovarea in functie la Tribunal 1 iunie 2014:
b. nu pot veni niciodată în concurs cu descendenții în linie directă ai defunctului
c. pot reveni, în termenul de opțiune succesorală, asupra renunțării la moștenire
c
Raspuns corect Mirei.
Spune-mi si mie de ce nu ai luat raspunsul de la B.
Eu am luat corect B pentru ca nu imi trece prin cap un caz in care colateralii privilegiati intra in concurs cu descendentii in linie directa ai defunctului.
Te rog explica-mi pentru ca mi-a crescut tensiunea de cand ma tot gandesc
Q88 a scris:
O alta intrebare care m-a lasat fara cuvinte
Prin faptul că cere, cu o lună înainte de împlinirea termenului de opţiune succesorală, întocmirea inventarului bunurilor din patrimoniul succesoral, succesibilul universal ori cu titlu universal:
A. obține prorogarea termenului de opțiune succesorală
B. săvârșește un act de acceptare tacită a moștenirii
C. dobândește beneficiul de a răspunde pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral.
Nu se pliaza pe tematica dar spun si eu a
b acceptare tacita nu e
c dobandeste beneficiul de inventar si daca cere imediat dupa deschiderea mostenirii efectuarea inventarului ...nu neaprat sa fie cu o luna
Q88 a scris:
mirei2012 a scris:
Q88 a scris:
c
Raspuns corect Mirei.
Spune-mi si mie de ce nu ai luat raspunsul de la B.
Eu am luat corect B pentru ca nu imi trece prin cap un caz in care colateralii privilegiati intra in concurs cu descendentii in linie directa ai defunctului.
Te rog explica-mi pentru ca mi-a crescut tensiunea de cand ma tot gandesc
Cand descendentul in linie directa este dezmostenit si nu are urmasi (descendentul direct- fiul/fiica)...descendentul primeste rezerva si colateralul restul daca vine singur
mirei2012 a scris:
Q88 a scris:
O alta intrebare care m-a lasat fara cuvinte
Prin faptul că cere, cu o lună înainte de împlinirea termenului de opţiune succesorală, întocmirea inventarului bunurilor din patrimoniul succesoral, succesibilul universal ori cu titlu universal:
A. obține prorogarea termenului de opțiune succesorală
B. săvârșește un act de acceptare tacită a moștenirii
C. dobândește beneficiul de a răspunde pentru datoriile și sarcinile moștenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral.
Nu se pliaza pe tematica dar spun si eu a
b acceptare tacita nu e
c dobandeste beneficiul de inventar si daca cere imediat dupa deschiderea mostenirii efectuarea inventarului ...nu neaprat sa fie cu o luna
Si la aceasta ai raspuns corect. Esti o civilista de invidiat.
Spune-mi si mie unde scrie in codul civil sau in vreun curs de succesiuni ca se proroga termenul de optiune succesorala?
Am cautat si nu am gasit.