avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Si mie mi-e greu cu invatatul pe de rost... dupa cate vad li se comunica alea mai "importante", cu greutate mai mare... e f posibil sa fie o grila pe aceste diferente pt ca s-ar gresi f usor, desi e pe cod.
Nono am aceeasi problema...ma si apuca ameteala cu gandul la procedura...are multe neconcordante...sa speram ca subiectele nu vor fi pe ele...ca ne-am ras.X-(
@roxang
La delapidare pe noul cod nu mai este necesar prejudiciu...obiectul juridic fiind relatiile de serviciu iar obiectul secundar relatiile referitoare la protectia patrimoniului. Si MU zice ca poate exista un eventual prejudiciu
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
roxang a scris:

Delapidarea, conform Noului Cod Penal, mai presupune existenta obligatorie a unui prejudiciu?Va rog sa motivati opinia.Va multumesc!

Vad ca MU vb despre un "eventual" prejudiciu...deci nu e obligatoriu in opinia lui. Tinand cont ca acum e o infr de serviciu, ar fi normal sa fie asa. Tipicitatea nu cere si un prejudiciu, cel putin asa mi se pare mie. Daca s-a scos un bun din patrimoniu doar temporar e posibil sa nu avem prejudiciu...foloseste o suma sa-si satisfaca un interes personal, apoi restituie banii si tot asa. Am incercat sa gasesc o explicatie, dar e pur teoretica...cred ca in 99% din cazuri avem si prejudiciu.
Pe vechiul cod, MU spunea ca daca nu se producea prejudiciul, era abuz in serviciu. Nu cred ca putem spune acelasi lucru in prezent.
Va multumesc.Aceeasi explicatie am gasit-o si eu, avand in vedere ca definitia data de cod este neschimbata, diferenta poate fi doar ca acum e incadrata la infractiune de serviciu.
P.S: Sunt zvonuri ca domnul Udroiu nu va face parte din comisia de elaborare a grilelor.Nici anul trecut nu a facut.
ªi cine face subiectele la procedură penală? Anul trecut cine le-a făcut?
La penal ne mănâncă Streteanu pe pâine...sunt curios cine e ,,călăul,, la procedură:))

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)