avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
A fost data la definitivat in barou intr-un an si parca era ucidere din culpa, maine va spun sigur. Ideea e ca moare copilul, nu mama.

"Elementul material al laturii obiective îl constituie acţiunea acestuia de smucire şi îmbrâncire a părţii vătămate, acţiune aflată în strâns raport de cauzalitate cu urmarea imediată a faptei, concretizată în producerea unor leziuni fizice" - e dintr-o hot judecatoreasca.

Imbrancirea e o violenta. Daca murea mama era LCM sigur...nu stiu ce sa spun in cazul in care cel decedat e copilul. Nb va spun si eu, mai dezbatem maine!
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Păi odată ce a căzut la pământ eu zic că e violentă...că dacă era o împingere uşoară nu cădea

Mirei, contează intenţia de a ucide şi rezultatul produs efectiv...la fel de bine putea ca lovitura de cuţit să nu fie fatală şi să moară din cauza loviturilor...nu mi se pare că e corect să încadrezi penal o faptă în funcţie de un criteriu care până la urmă e aleatoriu..

Nu e aleatotiu in speta....loviturile de cutit au fost fatale...iar cel mult celallat i-a facut niste vanatai....ca de-i dadea un picior zdravan si ii rupea splina erau autori
Aoleu...de asta nu îmi place mie penalul special...e atât de interpretabil...
Da mirei, dar când l-a lovit ăla era deja înjunghiat şi băltea sângele...dacă te apuci şi tu să-l loveşti în starea aia, mi se pare cel puţin la fel de grav ca fapta cuţitarului..deci nu văd de ce să primească o pedeapsă înjumătăţită...
Nb!
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

meseria de hot e una de pericol/e opusul celei de politist ca atributii,dc un politist moare de sperietura e ultraj?eu zic ca nu ....asa e si la hot....nu e ucidere din culpa .....nu e fapta pen sa discutam de leg ap,lipseste tipicitatea,pur si simplu omul si-a ales aiurea meseria,cand stai rau cu ceasul nu-l tragi de limbi toata ziua,iti alegi meserii linistite....
Somn usor!:))

Te-ai innebunit Cristian :rofl:
Dupa mine n-ar fi violenta...da acum nu prea imi merg neuronii...patineaza

Nono pai de toti dau cu cutitul sau cu parul...nu se poate distinge care si ale cui au fost fatale...de regula cauzele sunt concurente..

Hellene ...e posibil sa fie LCM...ca de il imbrancesti pe unul si da cu capu de bordura ...ala esti LCM

hai sa-ti confirm....

dau alta speta....

un hot care sta rau cu inima primeste un pont ca tanti Marioara de luni pleaca o saptamana la bai la Herculane.tanti nu primeste pensia ca a fost talharit postasul si sta acasa.acum ca nu are bani se decide pana dau aia pensia sa manance felul 1 fasole 2 varza.la orele 0.00 (luni spre marti) hotul intra in apartament si se apuca de strans......cand din dormitor fas fas fas de la varza si fasole ....de duduia usa.hotul stiind ca e singur se sperie si crapa inima in el.dimineata il gaseste baba mort.
la ce o incadrati pe baba criminala

a.legitima aparare(se apara ca nu putea sa se abtina de la gaze deoarece dormea )
b.omor cu premeditare
c.ucidere din culpa
d.niciuna

remarcati ca ,,fasaitul babei,, e mai putin(ca violenta) fata de un zornait de tigaie in usa, iar rezultatul e tot decesul.....
astept solutia:))

speta cu tigaia nu e analizata corect ,in opinia mea,hotul nu a decedat de la decibelii(vazuti ca act de violenta) produsi de izbirea tigaii in usa ci de la panica pe care a resimtit-o hotul in momentul in care si-a dat seama ca nu e singur,ca ar putea fi prins,ca si in speta divertisment de mai sus.....
cristian i, utilizator
un hot care sta rau cu inima primeste un pont ca tanti Marioara de luni pleaca o saptamana la bai la Herculane.tanti nu primeste pensia ca a fost talharit postasul si sta acasa.acum ca nu are bani se decide pana dau aia pensia sa manance felul 1 fasole 2 varza.la orele 0.00 (luni spre marti) hotul intra in apartament si se apuca de strans......cand din dormitor fas fas fas de la varza si fasole ....de duduia usa.hotul stiind ca e singur se sperie si crapa inima in el.dimineata il gaseste baba mort.
la ce o incadrati pe baba criminala

a.legitima aparare(se apara ca nu putea sa se abtina de la gaze deoarece dormea )
b.omor cu premeditare
c.ucidere din culpa
d.niciuna

Niciuna... acea persoana a facut infart.

O sa-ti dau si eu un exemplu: merg pe strada, in plasa am 10 borcane goale. In fata mea la 100m e un batranel care are probleme cu inima. Eu ma impiedic/intra o domnisoara in mine si mi se sparg borcanele care fac un zgomot destul de mare. Mosul face infart crezand ca intra o masina in el, s-a spart un geam deasupra capului.. eu sunt acuzat de omor din culpa? Domnisoara e acuzata de omor? :D
CryTeK, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)