avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Să nu ai aşteptări prea mari din partea acelor conferinţe...măs preventive sunt prezentate de nişte tinere judecătoare...eu m-am uitat doar la început că m-au plictisit repede..spuneau nişte banalităţi..
Multumesc pentru completare Cristian. Sunt in totalitate de acord.

Chiar vroiam sa va intreb daca v-ati uitat la conferinte.
Eu vreau sa le vizionez doar pe cele cu Boroi, Streteanu si Udroiu.
Am vazut conferinta prof. Boroi pe principiile procesului civil si chiar am invatat cateva lucruri.
Voi ce parere v-ati format? le-ati vazut?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Q88, utilizator
mirei2012 a scris:

Eu am inteles ca retinerea nu poate fi inlocuita cu o alta masura ...insa controlul judiciar/pe cautiune da...pentru ca omul e in libertate....ai are logica.

Judecarea contestatiei in faza judecatii este in sedinta publica...citeaza inculpatul dar daca nu poate sa-l aduca se judeca fara. Art zice ca se citeaza nu in prezenta...

Bai Nono ce ma enervezi si tu...ma faci sa cred ca nu stiu o boaba la procedura asta nenorocita #-o

Stai liniştită...chichiţele astea care le pun eu pe tapet sunt rare...să ştii tu restul materiei bine şi nu ai probleme la inm:smileycool:
Q88 a scris:

Multumesc pentru completare Cristian. Sunt in totalitate de acord.

Chiar vroiam sa va intreb daca v-ati uitat la conferinte.
Eu vreau sa le vizionez doar pe cele cu Boroi, Streteanu si Udroiu.
Am vazut conferinta prof. Boroi pe principiile procesului civil si chiar am invatat cateva lucruri.
Voi ce parere v-ati format? le-ati vazut?

Boroi, Toader,Streteanu- se merită, mie mi-au plăcut conferinţele lor.
Sunt ok şi cele susţinute de Traian Briciu, procurorul Bulancea
Cele mai bune sunt cele ale domnului R. Popescu pe noul cod civil

Cele mai boring şi de evitat-conf cu nulitatea pe ncpc susţinută de ,,vorbe goale şi privire încruntată,, Gheorghe Florea, regina clişeelor Livia Doina Stanciu sau ,,nu ştiu nimic dar mă dau interesantă,, Aida Popa.

Glumesc acum, sper să nu se supere stimabilii de la rubrica de mai sus:))
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Soluţionarea
a.contestaţiei împotriva menţinerii arestării preventive în faza de judecată nu poate avea loc în lipsa inculpatului, fără excepţie
b.cererii de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, formulată în timpul judecăţii, va avea loc în camera de consiliu
c.niciuna

Se poate înlocui
a. reţinerea cu măsura controlului judiciar/control jud. pe cauţiune
b. controlul judiciar/contr jud. pe cauţiune cu reţinerea
c. arestul la domiciliu cu reţinerea
d. niciuna

Grile home made

Pana la urma cum retinem

1. a nu-i bun pentru ca poate si fara prezenta inculpatului
b nu-i bun cererea de inlocuire se va solutiona in sedinta publica art 362 raportat la art 352 alin 1 ...intrucat nu specifica expres in cam de consiliu

2 a n-as crede ca e bun ..datorita faptului ca retinerea nu se inlocuieste...ci se dispune masura contr jud/pe cautiune...de altfel daca nu ai dispune alta masura in 24 de ore e istorie....chiar daca art 242 zice ca se inlocuieste cu una mai usoara/grea...retinerea poate fi una mai usoara/grea dar este temporara...care n-ar fi susceptibila de inlocuire....ma enerveaza cand nu am reper concret
b bun
c nu e bun pe considerentele de la a

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)