avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Pt cei interesaţi
Discutam cu ceva pagini în urmă despre motivul pt. care nu se poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei atunci când cu 2 ani anterior comiterii faptei s-a dispus amânarea pt o altă infracţiune.

Cred că am găsit răspunsul:
În caz de concurs pt. a se dispune renunţarea trb să fie îndeplinite condiţiile renunţării pt fiecare infracţiune în parte. În speţă avem concurs, pt că hotărârea de amânare nu e condamnare. Se observă că pt prima infr. nu sunt îndepl cond. renunţării, deoarece se dăduse deja o soluţie de amânare.

Pt a doua infracţiune se va putea însă dispune o nouă hot. de amânare sau suspendare a exec. ped., în acest caz curgând 2 termene de încercare. Cred că asta încerca şi Cristian să explice dar n-am înţeles eu atunci.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
tr luat in calcu ca la restul inlocuirea e prev expres
ex
215(7) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune INLOCUIREA acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
------------------------------
217(9) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar pe cauţiune, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
----------------------------------------
etc

si tr observat ca INLOCUIREA intervine ca sanctiune,ori la retinere nu-l sanctionezi inlocuind-o cu contr jud,ar fi ca in Caragiale,l-a dus mam mare pe Goe la mare ca a ramas repetent:)
Noi am zis dar tu nu si nu...Hellene si-a tocit si neuronul
Nu neapărat ca sancţiune, se poate şi ca bonus:))
Atunci cand considera ca nu mai e necesara masura preventiva poate s-o inlocuiasca cu una mai usoara...cum zice 242.

Eu raman la parerea ca nu pot inlocui retinerea....sa vedem ce zice Hellene

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)