Pt cei interesaţi
Discutam cu ceva pagini în urmă despre motivul pt. care nu se poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei atunci când cu 2 ani anterior comiterii faptei s-a dispus amânarea pt o altă infracţiune.
Cred că am găsit răspunsul:
În caz de concurs pt. a se dispune renunţarea trb să fie îndeplinite condiţiile renunţării pt fiecare infracţiune în parte. În speţă avem concurs, pt că hotărârea de amânare nu e condamnare. Se observă că pt prima infr. nu sunt îndepl cond. renunţării, deoarece se dăduse deja o soluţie de amânare.
Pt a doua infracţiune se va putea însă dispune o nouă hot. de amânare sau suspendare a exec. ped., în acest caz curgând 2 termene de încercare. Cred că asta încerca şi Cristian să explice dar n-am înţeles eu atunci.
tr luat in calcu ca la restul inlocuirea e prev expres
ex
215(7) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune INLOCUIREA acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
------------------------------
217(9) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar pe cauţiune, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.
----------------------------------------
etc
si tr observat ca INLOCUIREA intervine ca sanctiune,ori la retinere nu-l sanctionezi inlocuind-o cu contr jud,ar fi ca in Caragiale,l-a dus mam mare pe Goe la mare ca a ramas repetent:)