avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Să le luăm pe rând
1A-din cod înţeleg că nu e bun, dar intrăm în contradicţie directă cu U, deci nu ştiu:-/
1B e bun că specifică expres art 242 alin 10, 12

2A-codul nu spune clar, U dă de înţeles că e bun dar nu spune nici el clar
2B-codul e vag, dacă zicem că e greşit intrăm în contradicţie directă cu U, aici tind să-i dau dreptate
2C-nu sunt probleme, nu e bun.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Se poate înlocui
a. reţinerea cu măsura controlului judiciar/control jud. pe cauţiune
b. controlul judiciar/contr jud. pe cauţiune cu reţinerea
c. arestul la domiciliu cu reţinerea
d. niciuna

Pana la urma cum retinem

2 a n-as crede ca e bun ..datorita faptului ca retinerea nu se inlocuieste...ci se dispune masura contr jud/pe cautiune...de altfel daca nu ai dispune alta masura in 24 de ore e istorie....chiar daca art 242 zice ca se inlocuieste cu una mai usoara/grea...retinerea poate fi una mai usoara/grea dar este temporara...care n-ar fi susceptibila de inlocuire....ma enerveaza cand nu am reper concret

eu nu stiu proced noua, dar stiu
ca retinrerea este mas privativa de libertate, iar controlul jud,... sunt mas. restrictive de libert, deci mai usoare
marian20, utilizator
E corect ce spui Marian

Nono ma doare in cot ca intru in coliziune cu MU :P
mirei2012, utilizator
nu are importanţă dacă e mai uşoară sau mai grea, codul permite şi dintr-una grea într-alta uşoară şi invers...nu aici e problema..
Cred ca ne putem juca cat vrem cu astfel de inlocuiri -mai grea-mai usoara- mai ales ca, asa cum remarca colegul Noface codul nu este lamuritor. Bune grilele, chiar homemade, dar sper sa nu fie asa ceva pe 30.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)