Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
cristian i a scris:
mirei2012 a scris:
Dupa ce a fost pron o hot def in temeiul legii vechi, intervine o lege noua mai fav:
a) pedeapsa inchisorii aplicata poate fi inlocuita cu min special al pedepsei amenzii prev de legea noua
b) mas educative neexecutate nu se vor mai executa
c) ped complementare neexecutate care nu sunt prevazute de legea noua nu se mai executa
a,c
b-nu ,se execut dc au corespondent
Doar c.
a- nu e corecta pentru ca nu se specifica daca pedeapsa amenzii din legea noua e unica.
Daca legea noua prevede inchisoarea alternativ cu amenda si pedeapsa concreta aplicata nu depaseste maximul din legea noua nu se va putea aplica pedeapsa amenzii pentru ca altfel ar insemna ca instanta sa faca o noua individualizare a pedepsei, ceea ce nu e permis.
Ar fi fost corecta daca se mentiona ca legea noua prevede doar pedeapsa amenzii.
Si atunci instanta ar fi putut aplica o amenda, chiar spre minimul special, ea nefiind obligata sa aplice maximul amenzii
Asta am spus si eu Mirei, ca instanta poate sa aplice o amenda minima. Nu e tinuta sa inlocuiasca cu maximul amenzii.
Eu nu o consider corecta pentru ca varianta "a" nu precizeaza ca Legea Noua prevede doar pedeapsa amenzii.
Art 6 pe care il mentionezi, exact asta cere sa fie doar pedeapsa amenzii.
Din formularea variantei "a" nu rezulta.