avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Q88 a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Dupa ce a fost pron o hot def in temeiul legii vechi, intervine o lege noua mai fav:

a) pedeapsa inchisorii aplicata poate fi inlocuita cu min special al pedepsei amenzii prev de legea noua
b) mas educative neexecutate nu se vor mai executa
c) ped complementare neexecutate care nu sunt prevazute de legea noua nu se mai executa

a,c
b-nu ,se execut dc au corespondent

Doar c.

a- nu e corecta pentru ca nu se specifica daca pedeapsa amenzii din legea noua e unica.
Daca legea noua prevede inchisoarea alternativ cu amenda si pedeapsa concreta aplicata nu depaseste maximul din legea noua nu se va putea aplica pedeapsa amenzii pentru ca altfel ar insemna ca instanta sa faca o noua individualizare a pedepsei, ceea ce nu e permis.
Ar fi fost corecta daca se mentiona ca legea noua prevede doar pedeapsa amenzii.
Si atunci instanta ar fi putut aplica o amenda, chiar spre minimul special, ea nefiind obligata sa aplice maximul amenzii

ac raspuns corect....daca prevede numai amenda noua lege, si a executat pedeapsa inchisorii, amenda i se poate inlatura in tot sau in parte...deci poate sa i se aplice amenda in valoarea minima daca poate sa nici n-o mai plateasca.
Bravo Cristian...art 6 alin 3 era o nebuloasa la mine

Asta am spus si eu Mirei, ca instanta poate sa aplice o amenda minima. Nu e tinuta sa inlocuiasca cu maximul amenzii.

Eu nu o consider corecta pentru ca varianta "a" nu precizeaza ca Legea Noua prevede doar pedeapsa amenzii.
Art 6 pe care il mentionezi, exact asta cere sa fie doar pedeapsa amenzii.
Din formularea variantei "a" nu rezulta.

Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
Q88, utilizator
Eu cred ca e corect...trebuie sa-ti imaginezi tu prevederile legii noi si daca e posibila varianta...nu-ti spune nimic despre ce prevede legea noua poate fi inchisoarea, inchisoarea alternativ cu amenda sau numai amenda...iar ultima se incadreaza in varianta de raspuns
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
Q88 a scris:

Asta am spus si eu Mirei, ca instanta poate sa aplice o amenda minima. Nu e tinuta sa inlocuiasca cu maximul amenzii.

Eu nu o consider corecta pentru ca varianta "a" nu precizeaza ca Legea Noua prevede doar pedeapsa amenzii.
Art 6 pe care il mentionezi, exact asta cere sa fie doar pedeapsa amenzii.
Din formularea variantei "a" nu rezulta.

rationamentul e corect.....
sunt autori de grile care ne spun ca e gresit un rasp pe motiv ca e incomplet si autori care il iau bun pe motiv ca ,,exista posibilitatea sa fie bun,,e pura loterie ,din pacate :(
In cazul de fata varianta de raspuns iti cere posibilitatea nu certitudinea...acu sunt avocatul lui MU...zice bine :tooth:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)