avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
rasp corect ac

ART. 83
Drepturile inculpatului
În cursul procesului penal, inculpatul are următoarele drepturi:
............................................
f) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
......................
dreptul e conditionat de neintelegerea lb romane ,de imposibilitatea de a se exprima etc
dc nu are probleme de genul celor mentionate mai sus nu mai beneficiaza de interpret=dr cenzurat
cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

X primeşte bani de la Y pentru a se folosi de influenţa sa asupra preşedintelui României şi a-l determina pe acesta din urmă să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal. Care este încadrarea faptei lui X?
a. trafic de influenţă
b. înşelăciune
c. nu este prev. de legea penală

Ghici cine sunt X şi Y:thumbdown:

ART. 291
Traficul de influenţă
(1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

rezolvarea dosarului penal clar nu intra in atributiile presedintelui,pica traficul de influenta al lui x
s-ar fi retinut inselaciune dc x spunea ca are presedintele in atributii rezolv cauzelor pen si cumparatorul de infl dadea bani pe minciuna asta

speta are relevanta pen cand x remite banii presedintelui pt ca acesta sa interv pe langa functionarul competent,ar fi o cumparare de influenta,pt ca singurul care are inluenta e presedintele(doar el ar putea fi traficantul de infl,restul care ii aduc lui banii ar fi cumparatorii de infl)
speta e cu acte pregatitoare de cumparare de influenta(influenta presedintelui) care nu au relevanta pen

zic-c

Din ce-am citit prin cărţi ar rezulta că ar fi înşelăciune. Dar eu nu văd unde e inducerea în eroare, pt că oricine ştie că preşedintele nu rezolvă cauze penale.

Lăsând la o parte speţa din realitate, pe mine mă interesează încadrarea faptei celui care primeşte bani pt a interveni pe lângă adevăratul traficant de influenţă.

Deci eu nu am influenţă directă asupra unui funcţionar, dar primesc bani să intervin pe lângă cineva care are influenţă, care-i încadrarea?
Si a ar fi trebuit sa iau, conform celor spuse mai sus de mine. Ma retrag, am spus numai prostii azi, sunt obosita si nu mi-e gandul la grile.Raspund prost si incurc.
cristian i a scris:

rasp corect ac

ART. 83
Drepturile inculpatului
În cursul procesului penal, inculpatul are următoarele drepturi:
............................................
f) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
......................
dreptul e conditionat de neintelegerea lb romane ,de imposibilitatea de a se exprima etc
dc nu are probleme de genul celor mentionate mai sus nu mai beneficiaza de interpret=dr cenzurat

Adica face similitudine intre conditionare si cenzurare?
Nu sunt de acord. Eu conditionez ceva de altceva. Merg in parc cu tine, daca ne oprim la aparatele de gimnastica. Nu cenzurez iesirea, o conditionez.
eu sunt consecvent......:)

X e complice la cumparare de influenta,dar cum presedintele(traficantul de influenta care tr sa intervina pe langa sefii din justitie cu atributii de solutionare a problemei) n-a apucat sa primeasca banii ,suntem in faza actelor pregatitoare cumpararii de influenta (fara relevanta penala)
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)