avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
E din cartea dlui Danilet care zice doar a raspuns corect.... Cred ca e corect pt ca spune doar exercitarea atributiilor de serviciu si nu si implicarea autoritatii de stat
Si eu am raspuns gresit initial :((
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Danilet n-a citit intreg codul si cu intelesul termenilor...si nici pe MU nu-l baga in seama. :tooth:
Daca ma grabesc aiurea sa-l apostrofez pe Danilet...ca-mi place #-o...cred sa aibe dreptate ...nu exercita autoritatea de stat...chiar de e functionar public...nu mai vad padurea din cauza copacilor. :hammer:
mirei2012, utilizator
ART. 257
Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

da ,asa e .....
b. Fapta de omor a unui director de regie autonoma cu capital majoritar de stat, aflat in exercitiul atributiilor de serviciu

,,funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii,,

pai n-ar implica exercitiul autoritatii de stat functia de director de regie???
cristian i, utilizator
Mirei, din pacate, are dreptate. Avem un functionar public in exercitarea atributiilor de serviciu, dar atat, nu se face referire si la faptul ca exercita o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat

Era o capcana si toti am cazut in ea...
Ice Hellene, utilizator
Am editat...mi-am cerut scuze fata de dom Danilet ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)