E din cartea dlui Danilet care zice doar a raspuns corect.... Cred ca e corect pt ca spune doar exercitarea atributiilor de serviciu si nu si implicarea autoritatii de stat
Si eu am raspuns gresit initial :((
Danilet n-a citit intreg codul si cu intelesul termenilor...si nici pe MU nu-l baga in seama. :tooth:
Daca ma grabesc aiurea sa-l apostrofez pe Danilet...ca-mi place #-o...cred sa aibe dreptate ...nu exercita autoritatea de stat...chiar de e functionar public...nu mai vad padurea din cauza copacilor. :hammer:
ART. 257
Ultrajul
(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.
da ,asa e .....
b. Fapta de omor a unui director de regie autonoma cu capital majoritar de stat, aflat in exercitiul atributiilor de serviciu
,,funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii,,
pai n-ar implica exercitiul autoritatii de stat functia de director de regie???
Mirei, din pacate, are dreptate. Avem un functionar public in exercitarea atributiilor de serviciu, dar atat, nu se face referire si la faptul ca exercita o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)