avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Păi de asta zic că la prima e înşelăciune, şiretlicul era să-l prostească pe ăla că are nevoie şi el să sune un minut după care i-l dă înapoi. Nu e totuna cu situaţia în care îi fura tel din buzunar...eu dacă aş fi în locul lui X din prima speţă m-aş simţi prostit, deci înşelat...nu furat.

Hellene care sunt încadrările ,,oficiale,,?
o infractiune

a.nu poate fi comisa de un iresponsabil din punct de vedere penal
b.nu poate fi comisa de un minor de 15 ani
c.poate fi comisa de o pers aflata in incapacitate psihica temporara la momentul sav faptei
d.niciuna

rasp corect a

c-ul de ce nu poate fi ?

dc zicea NU poate ..............era corect
dar asa ,cum sa raspunda dc omul temporar ,,e cu capul,,la momentul sav

poate sa raspunda daca starea de iresponsabilitatea si-a creat-o el insusi, atunci nu se va retine cauza de neimputabilitate.

Adi nu te contrazic,nu am avut in vedere ex dat de tine......
gr din G Raducan,ed 5-a,asa era in barem-c/e gr nr 79,pag279 dc o ai....

Ice H-pe spetele cu telefonul practica jud era contradictorie.....ba furt ba abuz de incredere....
eu cred ca e furt.....nu tr sa ne amageasca un mod de operare.....hotul asta si dorea sa evite furtul si talharia cu ap din of si sa ne duca pe abuz de incredere cu pl preala.....gandindu-se ca oricum nu sta nimeni sa depuna plangeri pt un tel.....plus inadrarea super usoara,dc depunea,posibilitate de retragere sau impacare ca nu mai stiu ce avea.....

Nofacenoname0 a scris:

Păi de asta zic că la prima e înşelăciune, şiretlicul era să-l prostească pe ăla că are nevoie şi el să sune un minut după care i-l dă înapoi. Nu e totuna cu situaţia în care îi fura tel din buzunar...eu dacă aş fi în locul lui X din prima speţă m-aş simţi prostit, deci înşelat...nu furat.

Hellene care sunt încadrările ,,oficiale,,?

Nu conteaza cum te simti...ci care acte s-au efectuat si atunci vezi incadrarea. Mai era si speta cu valiza lasata in gara sa o custodeasca o persoana cat te duci tu sa bei apa...pleaca cu valiza...e furt
Nofacenoname0 a scris:

Ice Hellene a scris:

Speta asemanatoare: X ii da telefonul lui Y ca sa- l foloseasca, iar Y nu-l mai restituie. Incadrare. E diferenta fata de speta pe care am expus-o mai sus?

Dacă i-l dă să-l folosească pt. mai mult timp e abuz de încredere.
La prima speţă rămân la părerea că e înşelăciune, doarece l-a minţit că îi trb să vorbească puţin dar a fugit cu el imediat ce a pus mâna pe telefon...e o inducere în eroare destul de clară, eu aşa văd

E furt, Nono, nu inselaciune. Daca ai MU vezi speta de la pag 198 jos.

La a 2-a e abuz de incredere, speta e la pag 237. Nu pune cat foloseste, dar cred ca un timp mai lung.

Ii dau dreptate lui cristian, mi se pare furt la spet cu boschetarul.
Adi ai dreptate, eu când am ales varianta nu am avut în vedere exemplul dat de tine, cred că nici autorul grilei nu s-a gândit...

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)