avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Ice Hellene a scris:

Speta asemanatoare: X ii da telefonul lui Y ca sa- l foloseasca, iar Y nu-l mai restituie. Incadrare. E diferenta fata de speta pe care am expus-o mai sus?

Dacă i-l dă să-l folosească pt. mai mult timp e abuz de încredere.
La prima speţă rămân la părerea că e înşelăciune, doarece l-a minţit că îi trb să vorbească puţin dar a fugit cu el imediat ce a pus mâna pe telefon...e o inducere în eroare destul de clară, eu aşa văd

E furt, Nono, nu inselaciune. Daca ai MU vezi speta de la pag 198 jos.

La a 2-a e abuz de incredere, speta e la pag 237. Nu pune cat foloseste, dar cred ca un timp mai lung.

Ii dau dreptate lui cristian, mi se pare furt la spet cu boschetarul.

In speta respectiva nu stim prea multe date dar nu cred sa fie abuz daca ii da telefonul pentru 5 minute....daca i l-a dat pentru o saptamana este abuz...cred ca la asta se refera speta...nu va lasati inselati de spete ...unele...cele mai multe nu prezinta detalii de timp spatiu ...iar astea schimba datele problemei

Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Ice Hellene a scris:

Speta asemanatoare: X ii da telefonul lui Y ca sa- l foloseasca, iar Y nu-l mai restituie. Incadrare. E diferenta fata de speta pe care am expus-o mai sus?

Dacă i-l dă să-l folosească pt. mai mult timp e abuz de încredere.
La prima speţă rămân la părerea că e înşelăciune, doarece l-a minţit că îi trb să vorbească puţin dar a fugit cu el imediat ce a pus mâna pe telefon...e o inducere în eroare destul de clară, eu aşa văd

E furt, Nono, nu inselaciune. Daca ai MU vezi speta de la pag 198 jos.

La a 2-a e abuz de incredere, speta e la pag 237. Nu pune cat foloseste, dar cred ca un timp mai lung.

Ii dau dreptate lui cristian, mi se pare furt la spet cu boschetarul.

Speţa aia de la 198 mi se pare total aiurea, pt că zice că nu e înşelaciune datorită unor argumente care ar exclude doar abuzul de încredere...ce importanţă are la înşelăciune detenţia, titlu juridic etc? Eu zic că onorata instanţă a încurcat borcanele aici...

Uite de ce urăsc eu penalul special#-o
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Referitor la deposedare in cazul furtului, am gasit o speta la pag 237, cea cu muncitorul care instraineaza un bun pe care il foloseste in munca sa si pe care l-a primit de la patron. E furt, desi bunul i-a fost incredintat cu consimtamntul patronului.

Offff, viata mea... :))
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Referitor la deposedare in cazul furtului, am gasit o speta la pag 237, cea cu muncitorul care instraineaza un bun pe care il foloseste in munca sa si pe care l-a primit de la patron. E furt, desi bunul i-a fost incredintat cu consimtamntul patronului.

Da aici şi eu sunt de acord, muncitorul doar foloseşte un bun pt lucrările firmei.
Nu dispera Hellene...daca in loc de unelte era o masina...si n-o mai returneaza ...nu e furt?

Sau altfel...eu chem pe unul acasa sa-mi repare ceva lucruri ii dau bormasina mea...si apoi pleaca cu ea...e tot furt...totul este ca intentia lui sa se concretizeze in a intra in posesia bunului meu pe care sa si-l insuseasca
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)