avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Eu stiu ca deposedarea tb sa aiba loc fara consimtamant.

Nu-mi vine sa te contrazic mai tare, pt ca le ametesc f tare la astea.

Imi amintesc de o speta in care X cere mobilul lui Y ca sa dea un telefon, acest i-l da, dar Y fuge cu telefonul. Incadrare.

Incadrarea era furt
Linia de demarcatie intre inselaciune si furt in cazurile expuse este foarte fina...trebuie vazut care este motivul pentru care au fost ceruti banii/bunul. Insa in cazul in care spune o minciuna si ala ii da banii de regula este inselaciune...ex ar fi cand unul vine si zice ca-i de la Enel si sa-i platesti banutii...nu e furt e inselaciune
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
Speta asemanatoare: X ii da telefonul lui Y ca sa- l foloseasca, iar Y nu-l mai restituie. Incadrare. E diferenta fata de speta pe care am expus-o mai sus?
mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

Eu stiu ca deposedarea tb sa aiba loc fara consimtamant.

Nu-mi vine sa te contrazic mai tare, pt ca le ametesc f tare la astea.

Imi amintesc de o speta in care X cere mobilul lui Y ca sa dea un telefon, acest i-l da, dar Y fuge cu telefonul. Incadrare.

Incadrarea era furt
Linia de demarcatie intre inselaciune si furt in cazurile expuse este foarte fina...trebuie vazut care este motivul pentru care au fost ceruti banii/bunul. Insa in cazul in care spune o minciuna si ala ii da banii de regula este inselaciune...ex ar fi cand unul vine si zice ca-i de la Enel si sa-i platesti banutii...nu e furt e inselaciune

Astea sunt grile care se busesc mereu la examen...e f greu sa faci diferenta, pt ca desi stii conditiile, te trezeti ca ei interpreteaza altfel deposedarea, inducerea in eroare etc. :((
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Speta asemanatoare: X ii da telefonul lui Y ca sa- l foloseasca, iar Y nu-l mai restituie. Incadrare. E diferenta fata de speta pe care am expus-o mai sus?

Dacă i-l dă să-l folosească pt. mai mult timp e abuz de încredere.
La prima speţă rămân la părerea că e înşelăciune, doarece l-a minţit că îi trb să vorbească puţin dar a fugit cu el imediat ce a pus mâna pe telefon...e o inducere în eroare destul de clară, eu aşa văd
Ice Hellene a scris:

eu nu vad diferenta...in ambele cazuri posesorul ii da de buna voie...dar ala nu mai restituie...nu e abuz...si nici inselaciune...e furt..eu asa stiu....nu va contrazic...dar inselaciunea trebuie sa fie un pic mai laborioasa...tre sa contina o minciunica....increderea acordata este obtinuta prin siretlic

Daca ii dau acasa telefonul sa-l foloseasca si apoi nu-l mai returneaza este abuz.

Diferenta ar fi ca in cazul abuzului increderea exista deja...ca de aceea ii dau bunul meu...la inselaciune mi-o castiga prin smecherie

mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)