avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ideea e urmatoarea: savarsirea furtului avand o arma propriu-zisa la vedere e talharie...savarsirea furtului avand o bata, un topor etc la vedere, dar nefolosit e tot talharie?

Incadrarea o dati voi, e o speta compusa de mine ca sa ajungem la o concluzie cu arma asimilata. ;)
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Nu e suficient doar să fie la vedere, este necesar să fi şi intimidat pe cineva pt a fi tâlhărie..

-dacă are armă propriu-zisă asupra sa dar nu intimidează pe nimeni, e furt calificat, indiferent dacă arma e la vedere sau nu
-dacă are armă propriu-zisă la vedere şi intimidează-tâlhărie
-dacă are bâtă, topor etc. la vedere şi intimidează-tâlhărie
-dacă are bâtă, topor la vedere şi nu intimidează-furt simplu
-orice armă ar avea, dacă o foloseşte pt atac-tâlhărie calificată

Eu aşa le văd..
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Deci:

1. Furtul cu arma propriu-zisa care nu e la vedere - furt calificat
2. Furt cu arma propriu-zisa/orice fel de instrumente care pot produce intimidare, la vedere - talharie simpla
3. Furt cu arma propriu-zisa/asimilata folosite - talharie calificata.

Gata, am ajuns la o concluzie.
Nofacenoname0 a scris:

Nu e suficient doar să fie la vedere, este necesar să fi şi intimidat pt cineva pt a fi tâlhărie..

Tot secretul e sa nu folosesti intrumentul, spre ex sa nu lovesti cu toporul, sa nu aplici sprayul paralizant, ca atunci e talharie calificata.
De acord cu editarea, Nono. :)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)