Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
in cazul in care in cursul cercetarii judecatoresti intervine ,printr-o lege noua ,schimbarea calificarii faptei ,iar noua calificare atrage competenta materiala a instantei superioare
a.se va dispune intotdeauna decinarea competentei in favoarea instantei superioare
b.instanta sesizata poate continua judecarea cauzei
c.se va dispune intotdeauna restituirea cauzei la procurorul competent potrivit legii noi
Dar referirea la vinovăția prevăzută de legea penală nu se referă la tipicitatea faptei, că așa am înțeles până acum?
cristian i a scris:
in cazul in care in cursul cercetarii judecatoresti intervine ,printr-o lege noua ,schimbarea calificarii faptei ,iar noua calificare atrage competenta materiala a instantei superioare
a.se va dispune intotdeauna decinarea competentei in favoarea instantei superioare
c.se va dispune intotdeauna restituirea cauzei la procurorul competent potrivit legii noi
b
dobitoc a scris:
Dar referirea la vinovăția prevăzută de legea penală nu se referă la tipicitatea faptei, că așa am înțeles până acum?
ai inteles bine ......
inteleg rationamentul tau.........
adica dc nu e tipica nu e prev de lg pen si se incadreaza pe teza 1 de la 16 alin 1 lit b
nu poti merge pe interpretarea asta dc teza 2 zice expres ...............
in plus dc era chiar asa de ce au bagat ambele teze la lit b.....vezi .........nu se leaga vrajeala.........(ori e gresita teoria ori norma juridica.......cum naiba??? ca cica e scrisa de aceiasi oameni.....sau e tradusa nj .....si spunem ca am sris-o noi..unde nu se pupa a lovit-o prostia comisiei.....:)))