avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

elhant a scris:

Participantul la tentativa de ucidere ori vătămare a nou-nascutului savarsita de mama:
a). Nu se pedepsește
b). Se pedepsește cu pedeapsa pt aceasta infractiune
C) se pedepsește cu pedeapsa pt tentativa la infractiunea de violență în familie.
M.U. grile, pp. 205-206

a

la asta am pus a prin eliminare

b nu -tentativa la infr asta nu se ped si oricum participantul avea incadrare de omor
c-nu zice ca sunt rude sa ma orientez pe violenta in fam

incadrarea corecta e tentativa de omor pt participant
elhant a scris:

Participantul la tentativa de ucidere ori vătămare a nou-nascutului savarsita de mama:
a). Nu se pedepsește
C) se pedepsește cu pedeapsa pt tentativa la infractiunea de violență în familie.
M.U. grile, pp. 205-206

c
cristian i a scris:

elhant a scris:

cristian i a scris:

exceptia de necompetenta materiala (pr pen)

a.a instantei inferioare celei competente poate fi invocata pana la pronuntarea hotararii in prima instanta
b.a instantei superioare celei competente poate fi invocata numai pana la citirea actului de sesizare
c.a instantei superioare celei competente poate fi invocata pana la inceperea cercetarii judecatoresti

Ac

rasp barem c

ART. 47
Excepţiile de necompetenţă
(1) Excepţia de necompetenţă materială sau după calitatea persoanei a instanţei inferioare celei competente potrivit legii poate fi invocată în tot cursul judecăţii, până la pronunţarea hotărârii definitive.
(2) Excepţia de necompetenţă materială sau după calitatea persoanei a instanţei superioare celei competente potrivit legii poate fi invocată până la începerea cercetării judecătoreşti.

elhant la incompatibilit jud ai rasp ok ab

Multumesc frumos. Am citit mai cu atenție intrebarea cu raspuns gresit, si mi-am amintit ca exceptia poate fi invocată pana la pronuntarea unei hotărâri definitive, insa nu era fair-play sa editez...

Acum vine surpriza: la intrebarea postata de mine raspunsul oferit de mr. U e C (si eu am luat a-ul). Ce spuneti, e ok? Cred ca totusi e Ok, pt ca la infractiunez de ucidere ori vătămare a nou-nascutului avem la alin. 2 situatia in care nou-nascutul e doar vatamat deci Participantul neputând fi tras la raspundere decat pt fapta de vătămare, care e, culmea, prevăzută SI in continutul infractiunii de violență în familie...
Acum am vazut ca nono a ales corect. Cum ai rationat?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
elhant, utilizator
a). Nu se pedepsește

parerea mea e ca nu are cum sa fie ,,c,, corect pe ipoteza data
el scrie doar ,,participant,,
la violenta in fam sb activ e calificat-tr sa fie membru de fam
pai ,,participant,, poate fi si asistenta ,moasa,etc ...astea nu sunt membri de fam cu nou-nascutul....
-raman la parerea ca pe ce a scris in ipoteza ar putea fi tentativa de omor
Am luat-o pe ipoteze

La instigator şi complice e simplu, e clar că răspund pt violenţă în familie, deoarece instigă sau ajută autorul la săvârşirea unei infracţiuni contra unui membru de familie(copilul e rudă cu autorul-mama)

La coautorat e mai nuanţată treaba...,cel care săv acte de coautorat nu poate răspunde pt tentativă la uciderea nou-născutului de către mamă...ci pt. o tentativă de omor sau loviri şi alte violenţe/vătămare corporală.

Deci în final scorul a fost 2-1 în favoarea variantei c şi 3-0 împotriva variantei a

Am editat că scăpasem o prostie pe undeva..cred că aţi sesizat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)