avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Am luat-o pe ipoteze

La instigator şi complice e simplu, e clar că răspund pt violenţă în familie, deoarece instigă sau ajută autorul la săvârşirea unei infracţiuni contra unui membru de familie(copilul e rudă cu autorul-mama)

La coautorat e mai nuanţată treaba...,cel care săv acte de coautorat nu poate răspunde pt tentativă la uciderea nou-născutului de către mamă...ci pt. o tentativă de omor. Dacă e vorba de vătămare, va răspunde pt aceeaşi infr. ca şi mama...

Deci în final scorul a fost 2-1 în favoarea variantei c şi 3-0 împotriva variantei a

Pai știam că pe vechea reglementare Participantul la infractiunea de pruncucidere e pedepsită pt omologat calificat (art. 175. alin. 1 lit. C, parca). Acum e pedepsit pt infravtiunea de violență în familie doar pt ca autorul are calitatea ceruta de lege pt sub activ al infractiunii de vătămare sau ucidere a nou-nascutului sav de catre mama?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
elhant, utilizator
tr sa schimbi scorul......:))
la infr de violenta in fam atat instig cat si complicele tr sa aiba calit de membru de fam,altfel astia raspund pt omor,omor calificat.................
si coautorul tot asa....tr sa fie membru de fam dar nu se poate retine la infr aia(ucidere/vat nou-nascutului.....),e cu autor exclusiv,mamica.........

participantul (instigator ,complice)tr sa fie membru de fam pt violenta in fam
coautor nu exista la infr cu mamica doar cand o sa ne inmultim prin oua si o sa le clocim cu randul.......
cristian i, utilizator
Dacă eşti adeptul teoriei că circumstanţele personale se răsfrâng asupra participanţilor atunci când aceştia au cunoscut sau prevăzut legătura de rudenie...altfel cred că poţi bine mersi să reţii doar tentativă de omor, loviri etc.

Din câte am auzit e controversată treaba cu circumstanţele lui peşte
Nofacenoname0, utilizator
cristian i a scris:

tr sa schimbi scorul......:))
la infr de violenta in fam atat instig cat si complicele tr sa aiba calit de membru de fam,altfel astia raspund pt omor,omor calificat.................
si coautorul tot asa....tr sa fie membru de fam dar nu se poate retine la infr aia(ucidere/vat nou-nascutului.....),e cu autor exclusiv,mamica.........

participantul (instigator ,complice)tr sa fie membru de fam pt violenta in fam
coautor nu exista la infr cu mamica doar cand o sa ne inmultim prin oua si o sa le clocim cu randul.......

Aşa zice U? Dacă da, înseamnă că se contrazice singur...:))
Da' nu trebuie să clocim ouăle cu rândul ca să reţii coautoratul, că şi în prezent oamenii se înmulţesc tot în coautorat bre...trebe 2..remember?:rofl: Te dau pe mâna fostei tale profe de anatomie:acute:
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Dacă eşti adeptul teoriei că circumstanţele personale se răsfrâng asupra participanţilor atunci când aceştia au cunoscut sau prevăzut legătura de rudenie...altfel cred că poţi bine mersi să reţii doar tentativă de omor, loviri etc.

Din câte am auzit e controversată treaba cu circumstanţele lui peşte

-membru de fam e o circumst personala care nu se poate rasfrange indiferent ca o cunosti sau nu....
-la premeditare pot sa premeditez si eu instigator dar nu ma pot transforma in ruda/membru de fam cu respectivul.....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)