Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am luat-o pe ipoteze
La instigator şi complice e simplu, e clar că răspund pt violenţă în familie, deoarece instigă sau ajută autorul la săvârşirea unei infracţiuni contra unui membru de familie(copilul e rudă cu autorul-mama)
La coautorat e mai nuanţată treaba...,cel care săv acte de coautorat nu poate răspunde pt tentativă la uciderea nou-născutului de către mamă...ci pt. o tentativă de omor. Dacă e vorba de vătămare, va răspunde pt aceeaşi infr. ca şi mama...
Deci în final scorul a fost 2-1 în favoarea variantei c şi 3-0 împotriva variantei a
tr sa schimbi scorul......:))
la infr de violenta in fam atat instig cat si complicele tr sa aiba calit de membru de fam,altfel astia raspund pt omor,omor calificat.................
si coautorul tot asa....tr sa fie membru de fam dar nu se poate retine la infr aia(ucidere/vat nou-nascutului.....),e cu autor exclusiv,mamica.........
participantul (instigator ,complice)tr sa fie membru de fam pt violenta in fam
coautor nu exista la infr cu mamica doar cand o sa ne inmultim prin oua si o sa le clocim cu randul.......
Dacă eşti adeptul teoriei că circumstanţele personale se răsfrâng asupra participanţilor atunci când aceştia au cunoscut sau prevăzut legătura de rudenie...altfel cred că poţi bine mersi să reţii doar tentativă de omor, loviri etc.
Din câte am auzit e controversată treaba cu circumstanţele lui peşte